İçeride aslan dışarıda kuzuyuz!

Semerkant

Global Mod
Global Mod
Süper Lig'de beşinci sezonunu geçiren Alanyaspor, bu sezon bir çok istatistiğe imza attı. Hatta bazı istatistiklerde Avrupa takımlarını geçerek yoluna devam ediyor. Çağdaş Hoca bu devam eden maratonda bazı sorunları çözdü, bazılarını ise çözemedi. Bunlar da, futbolun içinde değişim-gelişimde olabilecek şeyler olduğu için günün sonunda sıralamadaki yerin ve puansal durumun değerlendiriliyor. Alanyaspor'un 5 sezonluk karnesine baktığımız zaman ilginç detaylar dikkatleri çekiyor. *** Alanyaspor, 2016/2017 sezonunda 34 maç sonunda 40 puan toplamış. Bu puanların 25'ini iç sahada toplarken, 15 puan da dış sahada almış. İç sahada 35 gol atarken, dış sahada 25 kez golle buluşmuş.2017/2018 sezonunda 34 maça baktığımız zaman yine 40 puan toplanmış. Bu puanların 22'si iç sahada kazanılırken 18 puan da dış sahada elde edilmiş. İç sahada 30 gol atılırken, dış sahada ise 25 gol atılmış.2018/2019 sezonunda da 34 maçın sonunda 44 puan toplandı. Bu puanların 31'i iç sahada, 13 puan da dış sahada toplandı. İç sahada 23 gol atılırken dış sahada bu sayı 14'de kaldı.2019/2020 sezonuna baktığımız zaman 34 maç sonunda 57 puan toplandı. Bu puanların 34'ü iç sahada alınırken 23 puan da dış sahadan toplandı. Gollerde ise iç sahada 36 gol atarken, dış sahada 25 golde kaldık.Bu sezon ise 31 maç sonunda 49 puan topladık. Yine geride kalan 4 sezonda olduğu gibi içeride üstünlük dikkat çekiyor. İç sahada 33 puan toplarken, dış sahada 16 puanda kaldık. Gollerde ise iç sahada 33 gol atarken, dış sahada bu rakam 15'de kaldı. *** Bu verilere baktığımız zaman sadece bu sezon değil, geride kalan 4 sezonda da aynı istatistikleri görüyoruz. Alanyaspor içeride hem puan olarak hem oyun olarak hem de gol olarak bariz şekilde önde gözüküyor. Futbolu günlük yaşadığımız için bu sezon deplasmandaki kayıpları farklı algıladık. Belki bu sezon üst üste kayıplar yaşadığımız için dikkat çekti ama ligin sonunda görüyoruz ki Alanyaspor bariz şekilde iç sahada aslan olurken dış sahada kuzu olmuş. *** Burada benim dikkatimi çeken bir başka ayrıntı ise, bu sezon hariç diğer sezonlarda seyircili oynadığımız için başarı taraftar etkisi olarak yorumlanıyordu. Bu sezon ise taraftar olmamasına rağmen iç sahada rekor puanlar aldık. Kalan maçlarda da bu rekoru egale edeceğimizi düşünüyorum. Pekala, durum bu kadar net iken, bu sezonki iç saha performansı kalan maçları da göz önüne alırsak, taraftarsız bu puanların toplanması ciddi şekilde analiz edilmelidir. Dış sahada ise geçmiş sezonlara ve kalan maçlara bakacak olursak daha başarılı olduğumuzu ben söylemiyorum, rakamlar söylüyor. Hep söylüyorum; Çağdaş Atan Hoca bazen acemice işler yapsa, bazen inat etse, bazen de şapkadan cin çıkarsa da hoca ile zenginlikler yaşıyoruz. Bizi farklı bir boyuta taşıdı. Bu sezon kupa yarı finali birinci sırada olmakla birlikte zevk almadığım, beni heyecanlandırmayan maç sayısı dördü geçmez. Bakmayın siz saha sonucuna göre yapılan yorumlara. Daha dün hocayı omuzlarda taşıyanlar evinde oynadığı 16 maçta 3 mağlubiyet aldı diye idam sehpasına yatırıyorlar. Adamın bütçeden haberi yok, millet düşmemek için can çekişiyor, biz hangi boyuttayız haberi yok ama klavye arkasından sallamakla meşgul. Bu sezon nasıl biterse bitsin, yeni sezonda sisteme uygun transferler yapılırsa Çağdaş Hoca ile yeni bir tarih yazabiliriz. Şimdiden bunu bir kenara not alınız.

ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.