IB Diploma Programı’nda Türkiye’den tarihi muvaffakiyet

KriptoKamil

New member
Dünya çapında 2 binden çok üniversitede geçerli ve en epey tercih edilen lise eğitimi IB Diploma Programı; (International Baccalaureate, Memleketler arası Bakalorya) 140 ülkede 16-19 yaş aralığındaki bireyleri yüksek tahsilde başarılı, şuurlu, duyarlı ve global dünyanın aktif iştirakçileri olmaya hazırlıyor. 2020-2021 eğitim-öğretim yılı okul birincisi Işık Betül Çabalı, 45 puan üzerinden 44 IB puanı alarak okulun IB serüveninde şimdiye kadar elde edilen en yüksek puana ulaştı.

IB eğitimi veren bir okulda amaçlara bağlı bir hayat planlanması gerektiğini tabir eden Işık Betül Çabalı, “Gökkuşağı Koleji üzere IB eğitimi veren kaliteli bir okulda okurken amaçlarınıza bağlı bir hayat planlıyorsunuz. Yani bir vizyona sahip olduğunuzu hissedip harekete geçiyorsunuz. Bunun için stratejiler ve planlar kurarak kararlılık göstermeniz gerekiyor. Prensiplerinizi belirlerseniz, kendinizi hazır hisseder ve yüksek motivasyona sahip olursunuz” sözlerini kullandı.

AMAÇ, PLAN VE STRATEJİ BAŞARIYI GETİRDİ

Uğraşlı, “IB Diploma Programı’nı seçmemi sağlayan en büyük etken İngiltere’ye duyduğum hayranlıktı. Oradaki bir üniversitede okumam için ise milletlerarası bir program kuraldı. IB Diploma Programı’nı araştırdığımda başarılı, kültürlü ve açık görüşlü öğrenciler yetiştirdiğini gördüm. Bu sebeple bir IBDP öğrencisi oldum. 45 üzerinden 44 puan alıp hayallerimin gerçekleşmesi ile havalara uçtum. Bu süreçte öğretmenlerimin gösterdiği büyük emekleri ve ailemin verdiği dayanağı unutamam” dedi.

IB ÖDÜLLENDIRİCİ BİR PROGRAM

Parıltı Betül Uğraşlı, Memleketler arası Bakalorya Diploma Programı ile ilgili de değerlendirmede bulundu:

“Yazılan makaleler ve bitirme tezi (Extended Essay), öğrencilerin yazma, analitik düşünme ve araştırma maharetlerini geliştirmelerini sağlıyor. bu biçimdelikle, üniversiteye geçiş yapıldığında makale yazarken hiç bir meseleniz olmuyor ve ortaya kusursuz ödevler koyuyorsunuz. bununla birlikte IBDP’nin öğrenen profilini (Learner Profile) benimsediğinizde sorgulayan, açık görüşlü, düşünen ve hassas kişilik özelliklerine sahip oluyorsunuz. Bu sizi daha özel ve eşsiz bir insan yapıyor.”

“DÜNYADA 2000’İ AŞKIN ÜNİVERSİTENİN KAPILARI ARALANIYOR”

IB diplomasının milletlerarası geçerliliğine vurgu yapan Uğraşlı, “Uluslararası Bakalorya Diploma Programı’ndan mezun olmadan evvelki gayem İngiltere’deki itibarlı, sıralaması yüksek ve kaliteli eğitim takımı olan bir üniversiteye gitmekti. Şu an ise QS sıralamasına bakılırsa dünyada 27. sıradaki University of Manchester’a kaydımı yaptım, yani amacıma ulaştım. Maksatlarına ulaşmak isteyen bütün öğrenciler IBDP Programı’na başlasın ve en az skoru, okuyacağı kısmı ya da üniversiteleri seçip amaçlarını belirlesin. Kendini yeterli tanıyan bir birey ve toplumsal bir dünya vatandaşı olacaklarını düşünüyorum “diye konuştu.

KAYNAK: DHA