Bilader dün gevreg yerken çıkan dişimi annadıverdiidim. Endee diş bayaadır lingirderidi. Uzadmaalım, endee dişin çıgdıı muhit Alanya'nın esgi iramedli efsane şüferlerinden Murad Daş'ın, namı değer Murat Efe'nin apartumanının orda olduundan ollarda dişci muanesi var mı ola deyi birki tanıdım. Gözüm Memed Ali Özer'in dişci tabelasını görüverdi. Diş dogduru Kesdelli Özer'i hep duyardım. Alanya'ya İsdambol'dan gelib muane yeri açdıını duyduudum. Çog eyi bi diş dogduru olduunu İsdambol'da okuyan Alanyalı talebelerden de bi boy duyardım. " Türkiye'de Balkanlarda ilk diş hasdanesini Nişandaşı'nda açdı" derlerdi. İsdambol'un kelli felli godamanları, beyleri, hanimleri ille bizim dogdur Memed Ali Özer'i bulullarımış. Neyise bilader lafı don lasdii gibi sündürmeelim. Gari Memed Ali Özer'ile ıcıg dilleşdig. Yeri Çapagların orda. Yanda Seha deyi bi dogdur taa var. Barabar çalışıyollar. Eeri dişleri düzeldiyollar. Yeni dişler yapıyorlar. Biseel sıra begleyen varıdı. "İsdambol'dan sona ııcıg da memleketime hızmat edeem" deyen Memed Ali Özer, zavadanag gözelce benim dişi yapışdırıverdi. Sağolsun, benim diş hindi daşı gevsen geviyoru. Öööle saalam oldu. Benden böönlüg bu gadar. Hadi galın saalıcaala.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.