Bu yazı aslında dün yayınlanacaktı… Ama Alanya ile ilgili önemli bir konu gündeme gelince bugüne sarkıtmak zorunda kaldım… Yazı şu… Pazar günü Yeni Alanya Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ferit Kesen beni arayıp, “Abi Yakup Kocabaş koronavirüse yakalanmış, ikinci sayfayı sen toparla” dedi… “Tamam müdürüm” derken, işin ciddiyetinin bu kadar büyük olduğunu hiç düşünmedim doğrusu… “Birkaç gün evinde dinlenir, sonra aramıza döner” düşüncesi geçti aklımdan… Sonra Yakup Kocabaş’ın hastaneye kaldırıldığı haberi geldi… Yine aynı şeyi düşündüm… “Üç beş gün içinde çıkar” dedim kendi kendime… Yakup Kocabaş’ın, tuttuğunu kopartan, mücadeleci, inatçı, kolay kolay pes etmeyen bir yapısı olduğunu çok iyi biliyordum çünkü… Ne badireler atlattığını, ne zorlukların içinden çıkmayı başardığını biliyordum çünkü… İyi bir dostluğumuz vardı… Şen, şakrak, güler yüzlü, yardım sever bir gazeteciydi… Sahibi olduğu Gazipaşa Gündem Gazetesi’nin grafik tasarımı ile ilgili yardım isterdi zaman zaman… Hiç gocunmadan, düşünmeden elimden geleni yapardım… Misafirperverdi… Gazipaşa’da defalarca misafiri oldum, olduk… Sevgili gazeteci büyüğüm Fazıl Tunç ile çok sıkı dostlardı, sırdaşlardı… Defalarca sohbet ettik birlikte… Çok keyifli anlardı, anılarda kaldı… Böyle bir insanın ansızın, zamansız aramızdan ayrılacağını hiç düşünmedim, düşünemedim… Hastaneye yattığı haberinden kısa süre sonra entübe olduğu haberi geldi… İşte o anda kaygılandım… Defalarca aradım ama telefonu hep kapalıydı… Ve cuma günü sabah saatlerinde de vefat haberi geldi… İnanamadım gerçekten… Şaka gibiydi sanki… Ama maalesef kaybettik Yakup Kocabaş’ı… Olmadı, hiç olmadı hem de… Üzgünüz, hem de çok üzgünüz… Başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerinin başı sağ olsun… Mekanı cennet olsun… Kolay kolay unutulmayacaksın Yakup Kocabaş… Nokta…
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.