Herkezin bi derdi var

Semerkant

Global Mod
Global Mod
Bilader öndüün benim bi abbabın ooluna deggeldim. Icıg gonuşdug ayag üsdü. Bunlar bobasıla barabar cemakancılıg edeller. "Boban napar? İşler nahıl?" dedim. "Bobamın da benim de mırıımız gırıg Amat Emmi. Öndüün yaamırıla garışıg tolu yaadı. Bizim cemakanların naylonlarını çintti atıverdi. İçindee kökenler de müzmühal oldu. Onun uçun kafamız heç eyi deel" dedi. Gari keloolana "Allah'ın işine garışmaacagsın oolum" dedim, hu olayı annadıverdim: Dee bi vakıtlar adamın biri çardagda kafa çekerimiş. Öönden bi bog böcüsü geçmiş. Adam "Ay Allah'ım endeeni neci yaraddın?" demiş. Adam, bi ay sona hasdalanmış, çiynine bi aarı olmuş. Hekime gedmiş. Hekim, "Ende aarıyı bog böcüsü geçirir, bog böcüsünü dövüb yeecen" demiş. Adam ööre ööre endeni yemiş, eyi olmuş. Engi adam bigün gene gemide kafa çekerkene deniz gabarıvermiş. Gemideenler ora bura sıçırallarımış. Adamın heç umrunda deelimiş. "Sen neci endöle heç umursamayon" dediklerinde, kafa çeken herif höle demiş: "Ben Allah'ın işine bi kere garışdım, bog böcüsü yedim. Ben bita Allah'ın işine garışmam. Varsın gemi batarsa batsın" demiş. Benden böönlüg bu gadar. Hadi galın saalıcaala.

ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.