“Herkes anlaşırsa kalmak isterim…”

Semedov

New member
İhlas Haber Ajansı’na (İHA) açıklamalarda bulunan Pohjanpalo, Türk futbolu ile Alman futbolu içinde fark olduğunu, gelmedilk evvel bu farkı gorecek kadar bir müddetsi olmadığını aktardı.

Türkiye’de oynanan oyuna alıştıktan daha sonra performansının arttığını da belirten Pohjanpalo, taraftarlara, “Herkesten bu maçla birlikte bizi izleyerek sabırla beklemelerini istiyorum” diye seslendi.

“Bizi izleyerek sabırla beklemelerini istiyorum”

Döneme berbat bir başlangıç yaptıklarını fakat birinci devre için önlerinde final niteliğinde 4 maçın olduğunu kelamlarına ekleyen Pohjanpalo, “Sezon epeyce makus gidiyor. Şu anda sıralamada en son sıradayız. Şu ana kadar berbat bir gidişat var ve herkes de bunun farkında. Hem kendi açımdan hem kadro açısından taraftarlarımızı mutuz ettiğimizin farkındayız. Lakin Fenerbahçe maçı hariç son maçlarda düzgün uğraş gösterdiğimizi, futbol olarak biraz daha ilerlediğimizi düşünüyorum. Artık önümüzde birinci yarı bitmeden final niteliğinde 4 tane maç var. Hepsi direkt rakiplerimiz. Şayet bu 4 maçtan yeterli skorla ayrılabilirsek dönemin ikinci yarısı için umudumuz da futbolumuz da epeyce daha gelişecek ve yeterli duruma gelecek diye düşünüyorum. Herkesten bu maçla birlikte bizi izleyerek sabırla beklemelerini istiyorum” biçiminde konuştu.

“Almanya’daki futbol ile Türkiye’deki futbol değişik”

Almanya ile Türkiye arsındaki futbol farkı niçiniyle adaptasyon sürecinin olduğunu vurgulayan başarılı oyuncu, bu süreci tamamladığını ve artık performansının daha da güzele gideceğini söylemiş oldu.

27 yaşındaki futbolcu, “Ben Almanya’dan geldim. Almanya’daki futbol ile Türkiye’deki futbol değişik. Farklı bir futbol oynanıyor burada. Birinci geldiğimde de çabucak alışmak kolay olmadı. bir süre geçti fakat Başakşehir maçından daha sonra biraz daha alıştığımı söyleyebilirim. Galatasaray maçında âlâ bir iş çıkardığımı düşünüyorum. Bilhassa Trabzonspor maçında da yeterli bir maç çıkardığımı düşünüyorum. Ne yazık ki Konyaspor maçında bileğime bir darbe aldım. Neredeyse 3 haftadır onun acısını çekiyorum. Natürel ki ben performansımdan mutlu değilim. Zira şu ana kadar 9 maç yaptım. Yaptığım maçlarda 2 gol atabildim. Natürel ki siz bir forvet oyuncusu olarak büyük bir beklentiyle kulübe geliyorsunuz, bu beklentiyi 9 maçta 2 gol attığınızda karşılayamamış oluyorsunuz. Genel olarak kadronun durumuna baktığınızda grup son sırada. Son sıradaki bir kadronun forveti olduğunuzda da daha epey gol atmanız gerekiyor. Oyun olarak da geliştiğimiz sürece bana daha epeyce gol konumu gelecek. Ben bunları gole çevirebileceğim diye düşünüyorum. hem bu sakatlık sürecini geçirmem ve sonlarına gelmem birebir vakitte kadromuzun biraz daha âlâ oynuyor olması ve önümüzdeki 4 maçın direkt rakiplerimizle olması, bundan daha sonra fazlaca daha yeterli performans sergileyebileceğim diye düşünüyorum. Olağan bu anlattıklarımızın hiçbiri mazeret değil, biz mazeret üretmeme durumundayız. Maçlarda en üst seviye performansı göstermek zorundayız ve ben bundan daha sonra bunu sağlayabileceğimin, başarabileceğimin, deneyebileceğimin kelamını herkese veriyorum” tabirlerini kullandı.

“Takımı araştıracak, Türk futbolu ile ilgili bilgi toplayacak bir vaktim olmadı”

Transfer süreci hakkında da bilgi veren Pohjanpalo, görüşmelerin epey süratli geliştiğini ve Türk futbolunu araştırma fırsatı olmadan Rize’ye geldiğini lisana getirerek, “Buraya transferim biraz ani oldu diyebilirim. Zira Leverkusen’den ayrılacağım muhakkak olduktan daha sonra Avrupa’da biroldukca kulüp transfer teklifinde bulundu. Bir biçimde karşılıklı olarak beklentileri karşılayamadık. Avrupa’da olmadı ve Türkiye’deki transfer tahtası açıktı. Rizespor’dan bana teklif geldi ve ben de teklifi kabul ettim. Açıkçası ekibi araştıracak, Türk futbolu ile ilgili bilgi toplayacak bir vaktim olmadı. Buraya geldikten daha sonra hem Rizespor’u hem Türk futbolunu öğrenmeye başladım. Türk futboluna alışmam müddet aldı. Benim de bunu gözlemlemem gerekiyordu. Şu anda neredeyse büsbütün alıştığımı söyleyebilirim. Olumlu istikametten bakarsak 5 maçımızın 4’ünü içeride oynayacağız. Son 3 iç saha maçını kazanmış bir Rizespor var. Biz bu seriyi devam ettirebilecek güce sahibiz diye düşünüyorum. Umarım önümüzdeki maçlarda daha başarılı bir Rizespor izlettirebiliriz” diye konuştu.

“Rize’de beşerler daha fazla futbola odaklanabiliyorlar”

Rize’nin kent olarak da beklentilerinin epeyce üstünde bir vilayet olduğunu belirten golcü oyuncu, “İlk geldiğimde bir farklılık hissettim. Düsseldorf’da yaşıyordum ve epey farklı bir hayat vardı orada. Buraya geldiğimde de beklediğimin epey daha üstünde bir hayat ile karşılaştığımı söyleyebilirim. Zira burada beşerler daha fazla futbola odaklanabiliyorlar. Eşim burada, meskene gidiyorum, epeyce hoş bir meskenim var. Tesise geliyorum. Nitekim hayli hoş tesislerimiz var. Bunu rahatlıkla söyleyebilirim ki beklentimin epeyce üzerinde bir tesis var. Burada uygun bir hayat yaşıyorum. Toplumsal hayatımla ilgili de hoş bir yaşantım var” cümlelerine yer verdi.

“Hangi oyuncu benimle ilgilenmediler derse kusur etmiş olur”

Geçmişte pek hayli sefer söylenen; ‘Rize’ye futbolcu gelmek istemiyor’ fikrine katılmadığını hatırlatan Joel Pohjanpalo, “İnsanların fikrine hürmet duyuyorum, bu biçimde düşünüyor olabilirler. Ben burayı önemli manada hoş bir yer olarak görüyorum. Gezilecek ve görülecek epeyce yeri var. Biz futbolcuyuz, buraya birinci başta işimizi yapmak için, futbolumuzu sergilemek için geliyoruz. Buraya işini yapmak için, futbolunu sergilemek için gelen herkes fazlaca keyifli olur diye düşünüyorum. Zira sahiden epey hoş bir kulüp var karşımızda. Tüm çalışanlar, bütün kulüp, buraya gelen yabancı oyunculara epey uygun davranıyorlar ve tüm isteklerini yerine getiriyorlar diyebilirim. Buraya hangi oyuncu gelir de benimle ilgilenmediler derse kusur etmiş olur. Futbolcu olarak 1 ya da 2 gün müsaadeniz de olabiliyor. Natürel ki burası bir İstanbul, bir Düsseldorf değil ancak müsaade günlerinizde İstanbul’a ya da öteki bir yere gidebilirsiniz. tekrar söylüyorum; bizim oyuncu olarak odaklanmamız gereken şey futbol, ekibe vermemiz gereken hizmet. Bu açıdan baktığımızda Rize epey uygun bir yer, epeyce düzgün bir yer. Memleketler arası oyuncuların gelmesiyle de alakalı bakıyorum Remy var, Bolasie var. Demek ki bu oyuncular gelebiliyor. Ben onların da şikayet ettiğini düşünmüyorum” dedi.

Rize’nin yöresel lezzetlerinin de tadına baktığını, fazlaca beğendiğini ve hayli tükettiğini lisana getiren Pohjanpalo, “Rize’nin yemekleri epeyce hoş. Nitekim hayli beğeniyorum. Hatta biraz da ziyanlı görüyorum. Çok hoş olduğu için yiyorum bana kilo aldırıyor üzere görünüyor” açıklamasında bulundu.

“Alt yapıdan gelenleri mental olarak da kimi şeylere hazırlamamız gerekiyor”

Çaykur Rizespor’un alt yapı oyuncularına da değinen Pohjanpalo, alttan üste çıkmaya çalışan futbolcuların mental olarak kendilerinin hazır hissetmesi gerektiğinin altını çizerek, “Alt yapı hayli kıymetli. Ben hem Finlandiya’da hem Almanya’da ne kadar değer verildiğini biliyorum. Bizim alt yapı maçlarımızın fazlaca kısa bir kısmını izledim ancak bizimle birlikte idman yapan, alt yapıdan gelen arkadaşlarımız var. Onlarla daima kontak halindeyim. Kulübümüz ehemmiyet veriyor diye düşünüyorum zira değer verilmesi her vakit kulübün hasılatına olur. Bizim kulübümüz devamlı dışarıdan oyuncu satın alan değil de oyuncu ihraç edebilen duruma geçebilirse fazlaca epey uygun bir iş çıkarmış olur. Leverkusen’den örnek vereyim; örneğin 2 tane oyuncu var, alt yapıdan çıktılar ve dayanılmaz iş çıkarıyorlar. 10 milyon Euro, daha fazla paralara Leverkusen’den dışarıya çıkmak üzereler. Rizespor olarak biz de bunu başarabilirsek ne memnun bize. Bizle idman yapan oyuncuları da mental olarak epeyce güzel hazırlamamız gerekiyor. Benim gördüğüm fiziki kaideler yerinde fakat mental olarak biraz oyuncuların hazır olması gerekiyor. 2’li gayretler olsun, idmandan evvel yapılan çalışmalar, idmandan daha sonra yapılan çalışmalar, idmanda göstermeleri gereken hırs, bunları biraz çalışmaları gerek diye düşünüyorum. Ben 18 yaşımda Finlandiya’dan çıkıp Almanya’ya geldim. Almanya’da oynamaya başladım. Birtakım şeyleri başarmam 2 yıl sürdü. Şayet ben o 2 yıllık süreçte vazgeçseydim, dönseydim şu an Finlandiya’da ne yapıyordum bilmiyorum. Lakin sabrettim, mental olarak kendimi hazır tuttum ve bir yerlere gelebildim. Onlarla idman yapmak evet fazlaca yeterli lakin onları mental olarak da kimi şeylere hazırlamamız gerekiyor” diye konuştu.

“Herkes anlaşırsa kalmak isterim”

Dönem bittikten daha sonra kiralandığı ekip olan Bayer Leverkusen’e dönmek zorunda olan Pohjanpalo, Rizespor’dan ve kentten şad olduğunu, kaideler oluştuğunda ise kalmak istediğini lisana getirerek şunları söylemiş oldu:

“Benim resmi olarak dönem bittiğinde Leverkusen’e dönme durumum var. Ben şu ana kadar ki geçirdiğim vakitten hayli keyifli oldum. Burada devam edebilirim. Futbolda da kestiremiyorsunuz olağan transfer dönemi olduğunda pek epey şey olabiliyor. Burada bir şeyi başarmaya, ligde kalmaya çalışıyoruz. Umarım ligde kalırız. Ligde kaldıktan daha sonra fazlaca daha farklı şeyler yapmak için bana teklif gelir, kulübüm kabul eder, herkes anlaşırsa kalmak isterim.”