Heç kozdan fırıg yabdınız mı?

Semerkant

Global Mod
Global Mod
Bilader dün " Alanya'da muzun, avgadanın yanında millet bi de koza havaslandı" deyi yazıverdim, evel zaman Alanyasında koz nahıl silkilirdi, onu annadıverdim. Bilader koz deeb geçmeyelim. Koz içini sarımsaala garışdırır talatur yaparız. Ende talaturu guru badılcana, balıg gızardmasına dökeriz. Koz içi düzmelerde gullanılır. Gabıglı kozun kilosu, iç kozun kilosu da çog fiyetli. Emme bilader purofösöller "Koz yen, beyinin, galbin ilacı, her hasdalıg uçun çog eyi" deyollar. Gelgelelim hindi eve ıcıg koz almag zorlaşdı. İki kilo gabıglı koz alsan, enginin kimisinin içi çürüg olur, kiminin içi gavız olur, yarım kilo iç koz çıgmaz. Bilader hindi gene evel zaman Alanyasına gedelim. Ben güccüglüümde koz silkildiinde kozdan bi fırıg yapardım. Hindi engi fırıı yeni yetmeler bilmez. Fırıı size ıcıg annadıvereem. 10 santimlig bi ufag çıbıın ucuna bi koz dakarsın, endeenin altına da bi iplig baalarsın, kozun birini yanından delersin, ipi çegdigsire alttakı koz teyneen içinde döner. Biz engini güccükene çog yapardıg. O vakıdlarda hindiki gibi oyuncag mı var? Oyuncag olsa bile oyuncag alıcag para yoodu ki. Madem konu oyuncagdan açıldı, ben size evel zaman Alanyasındakı çocugların oyuncaglarını, oyunlarını yarın annadıvereem. Benden böönlüg bu gadar. Hadi galın saalıcaala.

ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.