Herşey bozuldu bilader. Yaz tomatisinin bile esgisi gibi dadı yog, gabıglı fasillenin dadı yog. Öndüün gurudalım deyi cuma bazarından bir iki ogga ayran çökelii aldıg. Endeeni gurudub, ıcıg su çileeb ısladdıında yemesi çog gözel olur. Güccüglüümde anam garı engini biboy yaparıdı. O zamanlarda ineemiz de varıdı. Yayıgdan soona anam ayranı gaynadır, çökelig ederdi. Nerde hindi engiile avrad? Neyise bilader, endee bazardan aldıımız çökelii guruddug. Ay arkadaş, küsbe gibi oluverdi. Söölemesi ayıb, gayfeltide ıcıını ısladaan da yeyen dedim. Ne dadı var, ne duzu. Geç bobam geç. Heç bişeyin dadı yog. Ayran çökelii bile engile olursa, gerisinin hesabını siz görün. Esgiden tomati yerdig, misler gibi tüteridi. Salatalık yerdig, dadından yenmez, tütüsü daaları alır gederdi. Emme gel gelelim hindi enginlerde heç dad bulamaayom. Aazımın dadı bozuldu deseem deel, herkes engi dediimi deeyoru. Hadda vürüs gapan dad almaz, tütü almazımış dediler. Ulan vürüs mü oldum deyi birkice bişey tüddüm, tütüyü alıyom. Bi bal yedim, dadını aldım. Ne deyeem bilader, Allah sonumuzu hayır edsin. Benden böönlüg bu gadar. Hadi galın saalıcaala.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.