Hatayspor’un tepe hesabı

Semedov

New member
Bordo-beyazlı grup ligde oynadığı 9 maçta 6 galibiyet, 1 birliktelik ve 2 yenilgiyle 19 puan toplarken başkan Trabzonspor’un 2 puan gerisinde yer aldı.

Liderlik koltuğuna oturmanın hesaplarını yapan Hatayspor, ligde oynadığı 9 gayrette rakip fileleri 18 kere havalandırırken, kalesinde 7 gol nazaranrek ligin en az gol yiyen ekibi oldu.

Hatayspor Kulübü Onursal Lideri ve Büyükşehir Belediye Lideri Lütfü Savaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Üstün Lig’de ikinci dönemini yaşayan Atakaş Hatayspor’un Türkiye’de isminden kelam ettiren bir kadro haline geldiğini söylemiş oldu.

Geçen dönem birinci defa çıktıkları Harika Lig’i 6. sırada bitirdiklerini hatırlatan Savaş, “Süper Lig’e geçen sene çıktık ve 6. sırada bitirdik. Şu anda ikinci sıradayız. Mütevazı bir kadroyuz. Bu mütevazı kadro nasıl oluyor bu başarıyı sağlıyor. Bu muvaffakiyet birlikte kazanılan bir muvaffakiyettir. Yani doruktan tırnağa herkes kendi gücü nispetinde bu kadroya katkı sağlıyor.” diye konuştu.

“Hatayspor’un burada olması aslında hayli sürpriz değil”

Grubun ligde bulunduğu pozisyondan mutlu olduğunu lisana getiren Savaş, şunları kaydetti:

“Atakaş Hatayspor’un burada olması aslında epeyce sürpriz değil. Bizim son altı yıllık sportif başarılarımıza, hareket biçimimize bakıldığında buraya gelirken yapmış olduğumuz muvaffakiyetler aslında bugünkü muvaffakiyetin müjdecisidir. Alışılmış ki şu anda benden itibaren yönetici arkadaşlarımız, teknik grup, futbolcularımız ve seyircilerimize epeyce daha fazla iş düşüyor. Tepeye çıkabilirsiniz fakat dorukta kalmak epeyce zordur, orası fazlaca rüzgarlıdır, vakit zaman fırtına eser. Bu niçinle daha fazla kenetlenmeye, çalışmaya, azimli bir biçimde konsantre olup, maçlara çıkmayı gerektiren bir sonuç bu. Başarılıyız, sürpriz değil ancak bunun sürpriz olmadığını ilerleyen maçlarda da tüm dünyaya göstermesi lazım.”

“Avrupa kupalarına gidersek de fazlaca memnun olacağız”

Lütfü Savaş, birinci amaçlarının ligi birinci 10’da bitirmek ve daha sonrasında da Avrupa kupalarında çaba etmek olduğunu belirtti.

Bu dönem takımlarında kıymetli değişiklikler yaptıklarının aktaran Savaş, “Geçtiğimiz dönem ligde maksadımız birinci 10’du, onu başardık ve 6. sırada bitirdik. Alışılmış ki siyasette de olduğumuz için devasa yükseklikte çıta koymak istemiyoruz. bir daha birinci 10 diyoruz. Avrupa kupalarına gidersek de hayli keyifli olacağız. Yani şu anlaşılmasın ‘Avrupa hayalimizi elimizin zıddıyla iteceğiz ve onun için çalışıyoruz’ diye kimse bunu anlamasın. Avrupa’ya herkestilk evvel ben gitmek isterdim. Ancak geçen sene hayli erkendi. Geçen sene takımımız epeyce dardı. Biroldukça futbolcumuz kiralıktı, bir kısmı 1. Lig’den gelmeydi onların kontratları doluyordu. Bu sene takımımızın yüzde 75’i değişti.” biçiminde konuştu.

Savaş, gurur duydukları Hatayspor’un dorukta kalmaya devam edeceğini ve ekibe gönül verenlerin zevkle izlediği maç sayısını arttıracaklarını söylemiş oldu.

Taraftarların grubu yalnız bırakmayarak desteklemelerini isteyen Savaş, şu sözleri kullandı:

“Hatayspor, Harika Lig’de iki yıldır isminden tüm Türkiye’de kelam ettiren bir ekip. Bu kadroya Hatay’ın ve futbol izleyicisinin sahip çıkması lazım. Ben çocuklarım buradaysa onları da maça gdolayıyorum. Eşimle kesinlikle maça gidiyorum. Lütfen herkes maça bir karnaval havasında gelsin. Eşini, çocuklarını, ailesini, dostlarını maça davet etsin. Biz ne kadar coşkulu, kalabalık olarak kadromuzu desteklersek kadro o kadar daha coşkulu, seyir zevki yüksek bir potansiyelde futbol oynar.”