Hatayspor’da gaye Barcelona’yı kente getirmek

Semedov

New member
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı nazaranvini de yürüten Savaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hatay’ın tarih, kültür, medeniyet, gastronomi kenti olmasının yanı sıra spor kenti olarak da Türkiye çapında anılmaya başlandığını belirtti.

Harika Lig’de oynadıkları birinci 3 maçta 4 puan aldıklarını ve 9. sırada olduklarını hatırlatan Savaş, “İlerleyen haftalarda ben Hatayspor’un epeyce daha üstlere çıkacağını düşünüyorum. Önümüzdeki haftalardan itibaren basamakları çıkıp ligi daha da üstte bitirmeyi hedefliyoruz.” diye konuştu.

– “Bu dönem epeyce futbolcu transfer ettik”

Savaş, bu dönem takımlarında değişikliğe gittiklerini, uyumlu ve rekabetçi bir takım kurduklarını lisana getirdi.

Ekibin ilerleyen maçlarda daha âlâ sonuçlar alacağına inandığını aktaran Savaş, şöyleki devam etti:

“Bu sene fazlaca transfer yaptık. Uyumlu, bununla birlikte her mevkide en az iki kişinin rahat rahat oynayacağı ve 17-18 kişinin rekabet edebildiği bir Hatayspor kurgulamaya çalıştık. Birinci 2 haftada tahminen beklediğimiz sonuçları alamadık fakat üçüncü haftada Aytemiz Alanyaspor karşısında 5-0’lık net bir galibiyet aldık. Net galibiyetin yanında da epey hoş bir futbol oynadık. Önümüzdeki süreç içerisinde de bu takımın sahiden de en az geçen yılki kadar başarılı olacağını düşünüyoruz. Aaron Boupendza üzere sol açığımızı, santrforumuzu kaybettik. Onunla birlikte Akintola, 7 mevkide geçen sene direkt oynayan oyuncularımızla yol ayrımına girdik. Şu anda geçmişten kalan 4 as futbolcu ve vakit zaman yer değiştiren futbolcularımız var. Şu var ki daha yarışmacı, rekabete açık ve daha vizyon sahibi futbolcularla kolektif bir futbol anlayışını geçen yılki üzere benimsersek bu sene en az geçen yılki kadar başarılı olacağımızı düşünüyorum.”

– “Bu sene de gol krallığında futbolcularımız olacak”

Takımlarındaki golcü oyuncuların fazlacaluğuna dikkati çeken Savaş, “Gol atacak en az 5 futbolcumuz var. Saba şu anda ligde en hayli gol atan oyunculardan biri. Her maçta bir golü var, gol pasları var. Biz bu sene Saba’dan, Fas’ın gol hükümdarlarından Ayoub El Kaabi’den, Kamara’dan ve kaptanımız Mame Diouf’tan bol gol atmalarını, yardımlaşmalarını bekliyoruz. Bu sene de gol krallığında futbolcularımız olacak.” sözlerini kullandı.

Savaş, çetin bir ligin kendilerini beklediğini lakin kulüp yöneticileri, futbolcuları ve taraftarlarıyla buna hazır olduklarını kaydetti.

Ligi en âlâ yerde bitirerek Avrupa kupalarını hedeflediklerini vurgulayan Savaş, şöyleki konuştu:

“Daha epeyce ileriye gerçek oynayan, baskı yapan, kontratak futbolu fazlaca rahat yapan, hayli istikametli bir grubuz. Bu sene daha başarılı olacağımızı düşünüyoruz. Alışılmış bizi çetin bir lig bekliyor. Yönetici arkadaşlarımız, teknik grubumuz, futbolseverlerimizle bu çetin lige hazırız. Ben de Hatayspor’a gönül veren dostlarımız üzere kadromuzun Avrupa kupalarına katılmasını istiyorum. Geçen sene tahminen fazlaca erken olurdu fakat bu sene daha yakışırız. Biz alışılmış ki Harika Lig’e çıkarken ‘Barcelona’yı Hatayspor ile oynatmak istiyoruz. Barcelona’ya karşı oynayan Hatayspor’umuzu taraftarlarımıza seyrettirmek istiyoruz.’ dedik. İnşallah Allah bize onu da nasip eder, biz Hatayspor’u Barcelona ile oynarken görürüz. niye olmasın.”