Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ( ALKÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi personeli arasında yaşanan sürtüşmenin ana nedenini dünkü yazımda izah etmiştim… Aynı konuya bugün de devam edelim… Ve vatandaşa yansımasını ele alalım… Bu sürtüşme hizmet anlamında vatandaşa “olumsuz” yansıyor elbette… Rakamlar bunu açıkça ortaya koyuyor… Rakamlar asla yalan söylemez… Anlatayım… Alanya Devlet Hastanesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne dönüşmeden önce eski binasında hizmet verirken yaklaşık 200 yataklı bir hastaneydi… 10 bin metrekare kapalı alanda hizmet veriliyordu… Ortalama rakamla 100 civarında doktor görev yapıyordu… O dönemde günlük yaklaşık 7 bin hastaya hizmet veriliyordu… Aylık ortalama 300 doğum yaptırılıyordu… Acil serviste günlük ortalama bin 500 kişi hizmet alıyordu… Hastane kapısına gelen hiçbir hasta geri dönmüyordu, filan... Peki bugün rakamlar ne diyor ona bakalım… Bugün yaklaşık 55 bin metrekare kapalı alanda hizmet veriliyor… Yaklaşık 5 kat daha büyümüş yani… Ortalama rakamla 300 civarında doktor görev yapıyor… Ancak günlük yaklaşık 3 bin hastaya hizmet verebiliyor… Pandemi dönemiyle alakası yok bu rakamın, pandemi dönemi istisna bir durum… Acil serviste hizmet verilen hasta sayısı ise ortalama rakamla sadece 300… Randevusuz hasta kabul edilmiyor, tamam… Ancak randevuyu al alabilirsen… Diğer taraftan… Dahiliye servisinde 10 tane doktorumuz var diyelim… Beş veya altı tanesi Sağlık Bakanlığı’nın, kalanı ALKÜ’nün olsun… Bakanlığın doktorlarına diyorlar ki, “Kardeşim sen günlük 100 hastaya bakacaksın.”… Bu anlamda da doktorlar arasında sürtüşme yaşanıyor… Öte yandan… Pandemi var, tamam… Buna diyeceğimiz bir şey yok… Bu nedenle hastane yaklaşık 1 yıldır neredeyse kapalı durumda… Muayene ve ameliyat hizmetleri neredeyse durma noktasına geldi… Bu süreç doğru yönetilemedi maalesef… Kimse kusura bakmasın ama bunları söylemek lazım… Muhalefet de dahil herkes “Kafasını kuma gömmüş” durumda… Gerçekten çok ilginç…
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.