Hasan Kalyoncu Üniversitesi TEKNOFEST’e en epeyce proje sunan vakıf üniversitesi oldu

KriptoKamil

New member
T3 Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın öncülüğünde hayata geçen TEKNOFEST 2021’e, öğrenci ve akademisyenleri tarafınca geliştirilen 235 teknolojik eserle katılan HKÜ, vakıf üniversiteleri içinde en epeyce proje başvurusu yapan üniversite oldu. Evvelki yıl Gaziantep’te düzenlenen TEKNOFEST müsabakalarına 43 proje ile katılan HKÜ, kuvvetlendirdiği gruplarıyla performansını da yükselterek müracaat sayısını 5,5 kat artırmayı başardı. HKÜ, TEKNOFEST Teknoloji Müsabakalarına öğrencilerinin yaptığı 1400’ün üzerinde müracaatla da başka bir rekor kırdı.

6 KOLDA MUVAFFAKİYETE İMZA ATTI

Hasan Kalyoncu Üniversitesi, TEKNOFEST 2021 kapsamındaki yarışlarda 6 farklı kategoride finale kalarak başka bir muvaffakiyete daha imza attı. TEKNOFEST alanında kurulan stantlarda, üniversitenin finale kalan aygıtları ve uygulamaları hakkında bilgiler verildi. Ayrıyeten Hasan Kalyoncu Üniversitesi öğrenci ve akademisyenlerinin geliştirdiği eğitim simülatörü, köprülü vinç simülatörü, sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik temelli sanal terapi, termal kameralı drone, sanal gerçeklik temelli turizm projesi vb. üzere öbür tahlil ve uygulamalar da sergilendi. Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin projeleriyle finale kaldığı 6 kategori şu biçimde: İnsanlık Faydasına Teknolojiler Müsabakası, Milletlerarası İnsansız Hava Aracı Yarışı, Eğitim Teknolojileri Yarışı, Turizm Teknolojileri Yarışı, Milletlerarası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları, İnsansız Su Altı Sistemleri Müsabakaları.

“LİDER OLMAKTAN GURURLUYUZ”

HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, 2021’de vakıf üniversiteleri içinde başkan olmaktan gurur duyduklarını belirterek şu değerlendirmelerde bulundu:

“Hasan Kalyoncu Üniversitesi, 235 proje ile TEKNOFEST’e 2021 yılında en epeyce müracaat yapan vakıf üniversitesi oldu. Bu da bizleri gururlandırdı. Türkiye’nin, maksatlarına ulaşmak için tasarlayan, üreten, geliştiren, somut sonuçlara ulaşan başarılı gençlere, başarılı insanlara muhtaçlığı var. Gençlerimizin eğitimine, çalışmalarına ve geleceklerine dört elle sarılmasını istiyoruz. Hasan Kalyoncu Üniversitesi olarak kuvvetli altyapımızla, Ar-Ge kapasitelerini açığa çıkarabilmeleri için Kuluçka Merkezi, Teknokent, Teknoloji Transfer Ofisi ve gibisi verdiğimiz takviyelerle, sağladığımız fırsatlarla, öğrencilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Teknoloji ve inovasyonu önceleyen eğitim anlayışı doğrultusunda kadro olarak çalışabilen ve her alanda donanımlı gençlerimizi elde ettikleri muvaffakiyetten dolayı tebrik ediyorum.”

Türkiye’nin kıymetli firmalarının kurduğu stantlarla yer aldığı TEKNOFEST 2021’de, Hasan Kalyoncu Üniversitesi de teknolojik çalışmalarını, aktiflik ve mamüllerini tanıttı. Üniversite’nin standında sergilenen savunma sanayi tahlilleri, simülatörler, medikal eserler, sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik uygulamaları şenlik boyunca her yaştan ziyaretçinin ilgi odağı oldu.

KAYNAK: İHA