Bilader, öndüün beerde hammamcıların muhabbeti döndü. Hindiki hammamcıların eyice asortigleşdiini, gendilerine "Sıpacı" dediglerini annadıverdim. Endee Alanya'da haggatan yaşanmış bi hikaye var. O aglıma geldi. Bi de o hikayeyi annadıverdim. Size de yazıverem. Bilader dee esgiden, beliki 30, beliki 40 sene eveli bizim Alanya'dan bi delaanlı esgere gedmiş. O vakıtlarda hindiki gibi tilefon milefon naraacag? Çocug, esgerlig yabdıı yerden bobasına bi megdub yazmış, megdubda "Boba beni marag edmen. Benim burda ıraatım eyi. Hammamcı oldum" yazmış. Keloolan esgeriyenin hammamında görev almış. Orda görev yaparımış. Emme bizim Alanya'da "Hammamcı oldum" dendimidi başga şey gelir agla. Bizim esgerin bobası da yannış annamış. Okuması yazması da yoomuş herifin, az aazı gevşeg birine bi megdub yazdırmış. Tabi megdubda yazdıgları da bi daggada meydana çıgmış. Esgerin bobası megdubda "Oolum 'Hammamcı oldum' demişsin. Aman ollarda cünüb cünüb gezme, hammamcı olduunda gözelce çim, güsül abdesini al. Deelise günah olur, basdıın yerde ot bile bitmez" demiş. Benden böönlüg bu gadar. Hadi galın saalıcaala.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.