Hakan Halit Yeni ile rekor kırdık…

Semerkant

Global Mod
Global Mod
Alanya’nın yeni nesil kanalı DİM TV ekranlarında yayınlanan Politik Alanya programının geçtiğimiz haftaki canlı yayın konuğu HOTED Onursal Başkanı ve Başdanışmanı Hakan Halit Yeni olmuştu… Hem izlenme hem de canlı yayında yorum alma rekoru kırdık… Zaman yetmediği için okuyamadığım yorumlar oldu… Program Alanya sınırlarını da aştı… Muğla, Bodrum, Fethiye gibi turizm bölgelerinden de izlendi… İzmir’in kanalı İzmir TV’nin ana haber bülteninde yer bulduk geçtiğimiz akşam… Yanlış anlamayın, kendimizi övmek için söylemiyorum bunları… Turizm emekçilerinin içinde bulunduğu “çaresizliğe” vurgu yapmak için söylüyorum… Sevgili dostum Hakan Halit Yeni gerçekten süper bir performans sergiledi… Programın rekorlara imza atmasının nedeni de bu oldu zaten… DİM TV ekranlarında binlerce turizm emekçisinin sesi olan Hakan Halit Yeni çok önemli konulara değindi… 2020 yılı için 65 milyon konuk, 40 milyon dolar gelir hedefi konulduğunu ama pandemi nedeniyle duvara toslandığını söyledi, misal… Alanya bölgesinde 100 bin civarında turizm emekçisinin olduğunu vurguladı… Ben rakamın bu kadar devasa olduğunu bilmiyordum doğrusu… Alanya nüfusunun neredeyse üçte biri… Ve bu insanların bugün abartısız “açlık sınırında” olduklarını ifade etti… Turizm emekçilerine genel anlamda sahip çıkılmadığını vurguladı… Türkiye’nin çok acil bir turizm politikası oluşturması gerektiğini üstüne basa basa söyledi… Turizm emekçilerinin zam yağmuru altında eridiğini vurguladı… Geçen yıl 25 liraya aldığı peyniri bu yıl 125 liraya alamadığını ifade etti… Turizm emekçilerinin şu anda “pimi çekilmiş bomba” gibi olduklarını ve ne yapacaklarını bilemediklerini aktardı… Çok doğru tespitler yaptı ve gayet açık ve net bir dille korkmadan, çekinmeden anlattı… Verdiği bilgiler için sevgili dostum Hakan Halit Yeni’ye bir kez daha teşekkür ederim… 2021 yılının ne olacağı, nasıl geçeceği konusunda henüz net bir şey yok… Alanya’da her geçen gün artan ve kırmızıya dönen vaka sayısı korkutmaya başladı… Buradan bir kez daha uyaralım… Lütfen ama lütfen pandemi kurallarına uyalım… Hiçbir şey yokmuş gibi davranmayalım… Yoksa bu yıl da uçar gider elimizden…

ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.