GÜZEL Partili Türkkan’ın küfrettiği şehit yakınının kardeşi Gümren kederini lisana getirdi

baboli

Global Mod
Global Mod
GÜZEL Partili Türkkan’ın küfrettiği şehit yakınının kardeşi Gümren kederini lisana getirdi
Kozan ilçesinde yaşayan Gümren, gazetecilere, şehit İsa Gümren’in ağabeyi olduğunu söylemiş oldu.

Şehit yakını olduklarını belirten Gümren, “Ben canlı kanıtım. Kardeşimin şehitliğinden dolayı bana verilen bir memuriyet hakkı vardı. Kardeşimin şehitliğinden dolayı bana verilen bir hak. Allah hepsinden razı olsun.” dedi.

Gümren, Türkkan hakkında yasal haklarını kullanacaklarını lisana getirerek, şöyleki devam etti:

“Şunu düzgün bilsin ki biz onu bu türlü bırakmayacağız. Yasal yollarla elimizden geleni yapacağız. Allah kısmet ederse bunun takipçisi olacağız. Pazartesi günü tüm kardeşler farklı ayrı dava açacak. Diyecek bir şey bulamıyorum. bu biçimde bir karakter yok, bu biçimde bir şey yok. Siyaset yapmasın. O istifa edene kadar biz bunun peşini bırakmayacağız. Emin olsun. Bunu daima canlı tutacağız, kimse kusura bakmasın.”

“Dünden beri uyuyamadım”

Gümren, olayı televizyonda haber izlerken gördüğünü belirterek, şöyleki konuştu:

“Ağabeyime ulaşmaya çalıştım. 10-15 dakika daha sonra kendi döndü, bana durumu izah etti. Ben dünden beri uyuyamadım. Gururumuza dokunuyor. Biz namusumuzu yerde bulmadık. Kimse kusura bakmasın. Ona tıpkı biçimde iade ediyorum. Siyaseti bıraksın. Bu çeşit insanların siyaset yapması bence abestir. Yapmasın siyaset. Mafya babalığı yapsın işte bu biçimde. Gitsin, eline tespih alsın, mafya babalığı yapsın. Kendimi sıkıntı tutuyorum. Biz yasal yollardan hakkımızı arayacağız. Bizim anamız, bacımız bu biçimde yerde değil. Kimse kusura bakmasın. Biz gururumuzla yaşayan insanlarız.”

“HDP ile yan yana gelmeleri gururumuza dokunuyor”

Gümren, 2000’li senelerda terör örgütü PKK niçiniyle zorluklar yaşadıklarını belirterek, “Bunların HDP ile yan yana gelmesi bizim gururumuza dokunuyor.” tabirini kullandı.

HDP ile yan yana gelen her partiye karşı olduğunu kaydeden Gümren, kelamlarını şöyleki sürdürdü:

“Ben Doğulu değil miyim? Şayet HDP Doğu’yu, Kürtleri, Zazaları destekliyorsa, temsil ediyorsa benim onların yanında olmam lazımdı değil mi? Değil, alakası yok. Bunların katiyen Kürtlerle hiç bir alakası yok. Bir de ‘Kürt sorunu var.’ diyorlar. Kürt sorunu diye bir şey yok. Palavra. Ben Doğulu olarak söylüyorum. Kürt sorunu diye bir şey yok. Ben Zazayım, Kürt de değilim. Doğuluyum, bugün Çukurova’da yaşıyorum. Benim arkadaşlarım yüzde 90 Batılı, Karadenizli, Egeli. Hepsinden Allah razı olsun.”

Gümren, HDP ile yan yana gelinmesini hazmedemediklerini lisana getirdi.

“Bunlar yan yana geldiği sürece biz hazmedemiyoruz. Ağabeyimin reaksiyonu o. Yan yana gelmesi… Bir de kahvaltıya davet etmesi. Bu, gururumuza dokundu.” diyen Gümren, kelamlarını şu biçimde tamamladı:

“Aile içinde oturduğumuz vakit epeyce defa bu canlandı. Ağabeyime bir tazminat davası açmışlar. Olabilir. Ben vatandaşım, yansımı gösteririm fakat sen bana küfredeceksin diye bir şey yok. Bana küfredemezsin, hakaret edemezsin. Ben bir vatandaş olarak olağan bir biçimde yansımı gösteririm. Benim ağabeyimin ağzından yanlış tek bir söz çıktı mı, duyan var mı? Yok. Ancak sen dost üzere yaklaşıp yılan üzere sokmuşsun. Bir de kulağına eğilip söylüyorsun. Sen yürekliysen açık söyleseydin ya. Açıktan vursaydın. Bir de alttan tekme vurmuşsun. Bunların hepsi kanıt. Allah kimseye bırakmaz bunu. Allah’ın müsaadesiyle yasal yollardan elimizden geleni yapacağız.”

KAYNAK: AA