Gülsüm Tatar Buse Naz’a sonsuz güveniyor! “Ters gardlıdır, altını alır”

Semedov

New member
Spor Servisi/Süleyman ARAT Olimpiyatlarda boksta Bayram Malkan ve Busenaz Sürmeneli’den daha sonra Buse Naz Çakıroğlu da çeyrek finale yükseldi. Bayanlar 51 kiloda uğraş eden Çakıroğlu, Tursunoy Rakhimova’yı 3-2 yenerek çeyrek finalde Tayland’dan Jutamas Jitpong ile eşleşti. Bu müsabaka 1 Ağustos Pazar günü TSİ 05.00’te oynanacak. Ulusal atletimiz “Altın için buradayız. Bronz ve gümüş kâfi değil” dedi.

“FENERBAHÇE’DE KAPTANIYDIM”

Türk bayan boksunun en değerli isimlerinden, amatör mesleğinde 2 dünya, 3 Avrupa, 4 de Avrupa Birliği Kupası şampiyonluğu bulunan, profesyonel boksta 4 maçta 3 galibiyeti bulunan Gülsüm Tatar, Fenerbahçe’de kaptanlığını yaptığı Buse Naz Çakıroğlu’nu Hürriyet’e kıymetlendirdi.

Tatar, “Buse Naz aksi gardlı bir boksör. Bu onun en büyük avantajı. Hani “Sağ gösterip sol vurdu” denir ya, tam öyle” diye konuştu.

“BUSE NAZ ÇOK ALÇAKGÖNÜLLÜ”

Tatar şöyleki devam etti: “Oyun kurmada ve atak yapmada fazlaca yetenekli. Rakibi Taylandlı Jitpong’u hiç izlemedim lakin mesleğinde pek büyük bir başarısı yok. Bizim kızımız Buse Naz’ın 1 dünya 2. Avrupa şampiyonluğu, ergenlerde Avrupa ve dünya şampiyonluğu var. Artık sıra Olimpiyat madalyasında. Bir sakatlık ya da doğal felaket şayet olmazsa altın madalyayı alacaktır. Taylandlı boksör Buse Naz’a çekirdek üzere gelir. Tek rakibi Hintli boksör olacaktır.”

Busenaz Çakıroğlu ile de ulusal kadroda oda arkadaşı olduğunu belirten Gülsüm Tatar, “Ringde gördüğünüz o aslan, ring haricinde öylesine alçak gönüllüdür. Boksun gerçek ruhu olan şampiyon pek alçalmak Buse Naz’da var” diye konuştu.

“ÇOK CİCİ BİR KIZ”

Gülsüm Tatar, bayan boksörlerin genelde meskülen göründüğünü fakat Buse Naz’ın farklı bir profil çizdiğini belirterek “Süslenmeyi seven, saçları bakımlı, parmakları ojeli, hanım hanımcık, cici bir kızdır. Bayan boksunu bu manada da epeyce düzgün temsil ettiğini düşünüyorum” dedi.

“BUSENAZ SÜRMENELİ ÇOK MÜTEVAZI BİR İNSAN”

Bir öbür başarılı boksör Busenaz Sürmeneli hakkında da konuşan Tatar, “Ben onu fazlaca farklı seviyorum. ergenlerde Avrupa ve dünya şampiyonluğu, büyüklerde Dünya şampiyonluğu var. Olimpiyat kota maçlarında şampiyon olup seri başı olarak buraya geldi” dedi.

Busenaz Çakıroğlu ile senelerca oda arkadaşı olduklarını ve hayli alçak istekli biri olduğunu söyleyen Gülsüm Tarar, “Milli grupta yılarca oda arkadaşım oldu. Çok mütevazı, epeyce cana yakın, epeyce duygusal. Ringde gördüğünüz o aslan, ring haricinde öylesine alçak gönüllüdür ki bunu sözlerle anlatamam. O dünya şampiyonu oldu, her başarıyı elde etti lakin yürüyüşü hiç değişmedi. Düşünün kampta masada su bitince dünya şampiyonu koşup suyu alıp geliyor. Yemek sırasında herkes öne geçmesini ister lakin o en geriye geçer. Asla ‘Ben şampiyonum’ biçimi hareket ettiğini görmedim. Boksun gerçek ruhu olan şampiyon çok alçalmak Busenaz’da var” diye konuştu.

“BAYRAM MALKAN GELECEK VAAT EDİYOR”

Boksta bir öbür madalya umudu olan Bayram Malkan’ı da kıymetlendiren Gülsüm Tatar, “Bence Türk boksunda uzun yıllar hizmet edecek genç yetenek azmi ve hırsı fazlaca uygun. Çok kuvvetli, fizik avantajı uzun uzunluğu uzun, Rakipleriyle uzun ara boksu yapıp teknik vuruşlarla puan alıyor. Figürleriyle, taktikleriyle boksu güzelleştiriyor. Burada dereceye girerse bence profesyonelde de kelam sahibi olur. Tek dezavantajı antrenörünün olimpiyata götürmemiş olmasıdır. Onu yetiştiren taktik teknik dayanak veren maçta kumanda üzere yönlendirecek olan antrenörü Volkan Sarı’nın oraya gdolayılmemesi epeyce değişik. Boksör olduğum için biliyorum boksta köşeden gelecek ses fazlaca değerlidir. Boksör antrenörünü orada görmezse yıkılır. Köşeden duyacağın ses boksörü motive eder.” sözlerini kullandı.

Çabucak gel, 7 farklı oyun seçeneğiyle