Gülmücine’nin seçilmiş müftüsü Şerif’e Yunan zulmü: Gözdağı vermek için dava açıyorlar

baboli

Global Mod
Global Mod
Gülmücine’nin seçilmiş müftüsü Şerif’e Yunan zulmü: Gözdağı vermek için dava açıyorlar
İbrahim Şerif, 1951’de Yunanistan’da Türk nüfusunun ağır olduğu Gümülcine’de doğdu. Şerif, ömrünü Batı Trakya Türklerinin haklarını savunmaya adadı. Batı Trakya’da baskıların, haksızlıkların ve ayrımların en üst evreye ulaştığı 1980’li senelerda, İbrahim Şerif azınlığın hak arama çabasında sürekli ön saflarda yer aldı.

Bölgede yaşanan müftülük problemine deva bulmak için heyet üyeleri içinde yaptığı oylamayla İbrahim Şerif, arkadaşları tarafınca üç aday içinde gösterildi. 28 Aralık 1990’da adaylar Gümülcine Müftülüğü’ne bağlı mescitlerde halk oylamasına sunuldu. Cuma namazının akabinde el kaldırmak suretiyle yapılan açık oylamada oyların yüzde 90 oranındaki çoğunluğunu alarak müftü seçildi. 31 yıldan beri müftülük misyonuna devam eden Şerif, adalet için verdiği uğraşını anlattı:

MEVLİDE KATILDIĞI İÇİN DAVA AÇILDI

Sünnet için verilen mevlit merasimine katıldım. Birkaç ay daha sonra bir celpname geldi. Toplu sünnet mevlidine katılmam makam gaspı kabul edilerek hakkımda dava açılmış. 2017’de şahsıma açılan dava pandemi niçiniyle ertelendi. 5 yıl daha sonra gelen yeni celpnamede 7 Ekim 2020’de Selanik Bidayet Mahkemesine gitmem gerektiği yazıyordu. Haksız yere açılan dava niçiniyle önümüzdeki ay mahkemeye gitmem gerekecek..

80 GÜN MAHPUS CEZASI

Bu mahkemeden daha sonra uzun yıllar beni mahkemeye vermediler. 2017’de yaşadığım son olay başta olmak üzere hakkımda 7-8 dava açıldı. Sünnet merasimine katılmam, cuma namazı kıldırmam üzere niçinlerle davalar açtılar. Cuma namazı kıldırdığım için de 80 gün mahpus cezası aldım. Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü toplumsal medya hesabımız var diye de dava açıldı. Önümüzdeki günlerde onun mahkemesi var.

31 YILDIR MAHKEMELERDE

Makam gaspı müftü olmadığın biçimde müftü üzere davranmaktır. Bize bu cürmü isnat ediyorlar. Başka bütün din adamları istediği üzere giyinirken ben cübbeyle gezdim diye makam gaspı hatası işlediğimi öne sürüyorlar. Burada müftüler halk tarafınca seçilir. Buna karşın Yunanistan hala bizi tanımıyor. Seçilmiş müftülere gözdağı vermek, korkutmak için daima davalar açıyorlar..

DIŞİŞLERİ BAKANI’NDAN ŞERİF’E DAYANAK

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Müftü Şerif’in yıllardır çektiği eziyete reaksiyon gösterdi. Çavuşoğlu, “Yunanistan, Batı Trakya’da soydaşlarımızın seçtiği müftülere yönelik müdahaleci uygulama ve baskı siyasetlerine son vermelidir. Lozan Barış Antlaşması’ndan doğan haklarının ve dini özgürlüklerinin korunması konusunda soydaşlarımızın yanındayız” dedi.

KAYNAK: SABAH