Genç bayan “samuray” kılıcıyla öldürülmüştü! Kan donduran ayrıntılar ortaya çıktı

baboli

Global Mod
Global Mod
Genç bayan “samuray” kılıcıyla öldürülmüştü! Kan donduran ayrıntılar ortaya çıktı
Zanlının konutunda yapılan aramada, duvarlara “Tuzak kur”, “2023 savaş”, “Spor yap”, “Karnına bıçak sapla” üzere notlar yazıldığı tespit edildi.

Dün akşam saat 19.00 sıralarında Ataşehir’de lüks bir sitede tek başına yaşayan Göktuğ Boz, sokakta karşılaştığı Başak Cengiz’e (28) samuray kılıcıyla saldırarak ağır yaraladı. Hücum daha sonrası, ağır yaralanan genç bayan kanlar ortasında yere yığıldı. Yaralı bayan, Ataşehir’de özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Cengiz, yapılan bütün müdahalelere karşın kurtarılamadı.

Cinayet zanlısı Göktuğ Boz ise Ataşehir Asayiş Ofis Amirliği grupları tarafınca yakalanarak gözaltına alındı. Akli istikrarının yerinde olmadığı sav edilen zanlı, Ataşehir Örnek Polis Merkezi’ne getirildi. Zanlı ondan sonrasında sorgulanmak üzere Gayrettepe Asayiş Şube’ye gdolayıldü.

İŞ İÇİN ANKARA’DAN GELMİŞ

hayatını kaybeden Başak Cengiz’in cenazesi İsimli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Başak Cengiz’in mimar ve nişanlı olduğu, bir aylık eğitim için Ankara’dan geldiği öğrenildi. CNN TÜRK İstihbarat Şefi Nihat Uludağ Ataşehir’deki cinayetle ilgili şu bilgileri paylaştı:

“Yürekleri sızlatan Bayan Cinayeti Ataşehir’de lüks bir rezidansın önünde meydana geldi. 27 yaşındaki mimar Başak Cengiz, olağanda Ankara’da yaşıyor ve İstanbul’a bir iş için gelmiş, çalıştığı firması cinayetin işlendiği lüks sitede bir yer kiralamış.

“TAKİP EDİP KILIÇLA SALDIRIYOR”

Ve bayan akşam işten çıkıp, konakladığı o rezidansa geliyor. Bina önünde yürürken çabucak devreye katil zanlısı giriyor, Can Göktuğ Boz. Kapüşonlu kıyafet giymiş, sıfır kol bir tişört giymiş ve elinde samuray kılıcıyla genç hanımı takibe başlıyor. bir süre peşinden gidiyor ve çabucak sonrasında bir anda önüne çıkıyor ve birebir Sinema sahnelerinde olduğu üzere çift eliyle samuray kılıcını tutuyor ve hiç tanımadığı, hiç daha evvel görmediği bir hanımı karnından bıçaklıyor.

Natürel bayan yere niyet bile zanlı bıçak darbelerine devam ediyor ve olay yerinden ayrılıyor. Görgü şahitleri, süratle durumu sıhhat nazaranvlileri ve polis gruplarına bilgi veriyor. Olay yerine gelen polis takımları kamera manzaralarını izliyor ve izlenen o kamera imgelerinden de katil zanlısının evvel ismi tespit ediliyor, daha sonra birebir sitede kaldığı tespit ediliyor.

DUVARINA NOTLAR YAZMIŞ: TUZAK KUR, SPOR YAP, KARNINA BIÇAK SAPLA…

Ve baskın düzenleniyor. Katil zanlısı samuray ile birlikte gözaltına alınıyor. Enteresan bir cinayet. Biz bu biçimde sebepsiz, psikopatik cinayet diyoruz bunlara, daha evvel hatırlarsınız 2019’da Ceren Özdemir de hiç tanımadığı psikopat bir katil tarafınca öldürülmüştü. Burada da psikopatik hal gözleniyor.

Zanlı gözaltına alındı, tabir süreçleri devam ediyor lakin polis grupları katil zanlısının meskeninde arama yaptı. Konutunun bütün duvarlara yazılar yazılmış… Katil zanlısı konutunun duvarlarına ne yazmış? “Tuzak kur” demiş, “2023 savaş” demiş. Haziran, Nisan, Mayıs aylarına dikkat çekmiş. O aylarda bir aksiyon planlıyor muhtemelen. Ve “Spor yap” demiş. “Karnına bıçak sapla” demiş. Ve “saldıran, tartışan insanları öldür” demiş. Bunu duvarına yazmış. Yani garip bir katil profili var orada.

“İZLEDİĞİM SİNEMALARDAN ETKİNLENDİM” DEMİŞ

Şu anda sorgulanıyor. Birinci sözünde, polis takımları “Sen bu cinayeti niye işledin?” diye soruyor. “İzlediğim sinemalardan etkilendim” diyor. Sahiden de güvenlik kamera imgelerinde katil tam bir samuray üzere giyinmeye çalışmış. Kapüşonlu kıyafet, elinde samuray kılıcı… Olayı göre bir site sakini “Ben karşıda oturuyorum. Otomobillerle ilgili bir husus var zannettim. Sokakta elindeki kılıçla bayana saldırmış. Burada katletmiş. sonrasındasında polis, ambulans geldi. Kadıncağız kanlar ortasında yerde yatıyordu. Geldiler, götürdüler” diye konuştu. Cinayetle ilgili soruşturma sürüyor.”

CENAZESİ İSİMLİ TIP’TAN ALINDI

Cengiz’in cenazesi, otopsi için İstanbul İsimli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. İsimli Tıp Kurumu’ndan alınan cenaze Ankara’da Yahyalar Mahallesi Merkez Camii’nden kılınacak cenaze namazının akabinde, Yenimahalle Karşıyaka Mezarlığı’na defnedilecek.

“OKUSUN DİYE EMEKLİ OLDUKTAN daha sonra 5 SENE DAHA ÇALIŞTIM”

Acılı baba Avni Cengiz, “Kızım otele giderken saldırıp kılıçla öldürüyorlar. Biz akşam haber alıp geldik. Öğrendik ki vefat etmiş. Sitede kalmıyordu. Ataşehir’de otelde kalıyordu. Çalışırken mesaiye kalıyor. Gelirken hücuma uğruyor. Çantasını da vermiyor. Samuray kılıcıyla öldürüyor. Kızım saldırganı tanımıyor. Nişanlıydı Ankara’da mimardı. Çantası kan ortasındaydı. Safranbolu’da Karabük Üniversitesi Mimarlık’tan mezundu. Kendi halinde merhametli bir insandı. Çok vahşice öldürüldü. Pazar günü Ankara’ya geri dönecekti. Mimardı. Bir bankanın projelerini çiziyordu burada. İş için buradaydı 15’ine kadar kalacaktı. Ankara’dan buraya iş yerine takviye olmak için gelmişti. Yapanın yanına kar kalmaması lazım. Yakalamışlar fakat ne olup bittiğini bilmiyoruz. İş yerinde arkadaşları servisle gidiyor. Mesaiye kaldığı için Finans Merkezi’nden çıkıyor yürüyerek otele giderken, leblebi almış. Leblebiyi yiyerek yürürken, orada gasp ediyor işte. Yanlış, başı esen herkes insan mı öldürecek yani. Katilin aklı başında değil diyorlar meczupmuş. O denli bir şey olur mu aklı başında değilse yakalasınlar içeriye atsınlar. Yazık değil mi? Ben emekli olduktan daha sonra emek ettim. Okusun diye 5 sene daha çalıştım. Başarılıydı hiç kalmadan bitirdi üniversiteyi. İki kız bir erkek üç kardeşlerdi” dedi.

“YENİ NİŞAN YAPTI”

Ağabeyi Fatih Cengizise, “Çok üzüldük, elden bir şey gelmez. İş için buradaydı kendisi mimar. Pazar günü Ankara’ya dönecekti olağanda Ankara’da çalışıyor. Bir proje için buraya geldi. Akşam iş çıkışı bu olay gerçekleşti. Yapanı tanımıyoruz. Başak işinde gücünde bir insan. Otelde kalıyordu, yeni nişan yaptı. Bu adamın akli istikrarı bozuksa niye dışarıda duruyor bu bir mazeret değil. Bence planlı bir biçimde öldürdü” halinde konuştu.