Gelecek Partisi Alanya'dan partizanlık eleştirisi

Semerkant

Global Mod
Global Mod
BAŞKAN Çakan’ın açıklaması şöyle:“Ben artık şu hikayeyi duymaktan sıkıldım. Açıkça söyleyeyim, Alanya’da herhangi bir kamu kurumuna işçi başvurusunda bulunuluyor, iş başvurusundan sonra Alanya AK Parti İlçe Teşkilatından vatandaşın kendisi aranıyor, iş başvurusunda bulunmuşsunuz, gelin size yardımcı olalım deniliyor. Ancak ilk önce bir üyelik yapalım, ondan sonra yardımcı olacağız deniliyor. Madem yardım etmek istiyorsunuz, madem bir siyasi partisiniz, bir karşılık beklememeniz lazım. Vatandaş haliyle üye oluyor, çünkü ekmek derdinde, çünkü çoluğuna çocuğuna bakmak derdinde, mecbur üye oluyor, işe alınıyor ya da alınmıyor. Bu konu sadece Ak Parti ile sınırlı değil, CHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanmadan önce bir sendikaya bağlı olan işçiler, CHP Antalya Büyükşehir’i kazandıktan sonra mecburen o partiye yakın sendikaya gidiyorlar. Ne kadar acı. Yani vatandaş, o sendikadan o sendikaya, o partiden o partiye sürükleniyor. Belki vatandaş o partilerin hiçbirinden hazzetmiyor, belki hiç oy vermedi, belki hiç sempati duymadı ama bu vatandaştan sırf evine ekmek götürebilsin diye, sırf çocuklarına bakabilsin diye kendi onurunu, siyasi hür iradesini ayaklar altına alıp o üyelik formunu imzalaması bekleniyor.”

ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.