Gazze’nin sessiz kurbanları

YingYang

New member
İsrail’in Gazze’ye yönelik taarruzlarının bir öteki kurbanı da hayvanlar oldu. Bombardıman kentteki tüm canlılara büyük ziyan verdi. Enkaz altında günlerce aç kalan hayvanların yardımına Gazze’deki istekli veterinerler yetişti. Ekipman kahrına karşın grup, hayli sayıda hayvanı tedavi ederek hayata tutunmasını sağladı.

ÇOCUKLAR İÇİN KULLANILAN MAKİNEDE ÇEKTİK

Gazzeli veteriner Mutasım Kadura, bombalamaların akabinde muayenehanesine her gün onlarca yaralı hayvan geldiğini söylemiş oldu. Kadura, “İşgalcilerin Gazze’ye yönelik akınların sessiz kurbanı oldular. Kiminin kemikleri kırılmıştı, kiminin gözüne şarapnel modülü kaçmıştı, kimi açlıktan ve yetersiz beslenmeden ölmek üzereydi. Kaygıdan yemek yemeyi reddedenler oldu. Abluka niçiniyle gerekli teçhizata sahip değiliz. örneğin uyluk kemiği kırık olan bir kediyi ameliyat etmedilk evvel röntgenini hastanede çocuklar için kullanılan makinelerde çektirmek zorunda kaldım” dedi.

Gazzeli veteriner Mutasım Kadura.

HAYVAN HASTANESİ GEREKİYOR

Bir veteriner kliniği olan Kadura, hem de Tarım Bakanlığında da hizmet veriyor. Gazze’de veterinerlik hizmetlerinin uzun yıllardır büyük meselelerle boğuştuğuna vurgu yapan Kadura, kelamlarını şöyleki sürdürdü: “Toplamda 70’e yakın veteriner var. Lakin büyük çoğunluğu 50 yaşın üzerinde ve artık etkin olarak çalışmıyorlar. Alanda çalışan atlı yedi genç veteriner var ve bu sayı fazlaca yetersiz. Veterinerlik eğitimini de birçoğumuz Filistin haricinde almak zorunda kaldı. Ben eğitimimi Ürdün’de tamamladıktan daha sonra ülkeme hizmet etmek için buraya geri döndüm. Elimizden geleni yapıyoruz. Lakin gerekli araç ve gereçlerden yoksunuz. İlaç yok, kan analizleri yapamıyoruz. Gazze’de 7/24 hizmet veren bir hayvan hastanesi kesinlikle olmalı.”