Gavırmaya dayanılmaayoru

Semerkant

Global Mod
Global Mod
Esgiden biri hasda olsa, eyileşiversin deyi etli, kemik sulu yemeg, çorba bişirirleridi. Dün evde televzoona tanırkana bi dogdur çıgdı, "Eti çog yemen, adamı hasda eder" dedi. Evel zaten gurbandan gurbana bol et buluyoz emme bulduumda da gaçırmam dogdurum be. Avrad bana hep "Gursagsız!" der. Bi de "Tanayı kessen, bi övün de yudar atıverir engi! Gannı garın deel, Kesdel ahırı!" deyi ardımdan gonuşur. Boğazı hazederim bilader. Yemeeb, içmeeb naabıcan? Dişin keserkene yeecegsin. Söölemesi ayıb, et çeşidlerini buldummudu heç affedmem. Gara sıır gibi bi daggada defderini dürüveririm. Hele o gara dooram gavırma yog mu, çog hazederin. Birinde zinanın biri tosbaayı gavırmış, davar eti deyi yedirdidi bana. Engi zinalaa göre gene yiirenmedim emme edden. Bi çenceresi olsa öömde, yer atıveririm. Yalınız tosbaanın eti gayış gibi oluyoru bilader. Gurban bayramlarını da bunun uçu çog hazederim. Gurban'da ziyareti şeker bayramından çog ederim. Her vardıım yerde "Gannın aç mı?" deyi sorallar, maasusdan "Aç deelim, zahmed edmen" derim. Bööle dediim de cayıradanag sofra guruluverir, gavırma gelir. Bu bayram nahıl olucag bildiim yog. Engi vürüs orteerden gagmazsa bayram da zor. Allah'dan hindilig galb, tansiyon, golestüröl yog da buldugsura vuruyoz gavırmaya.Benden böönlüg bu gadar. Hadi galın saalıcaala.

ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.