Gari Alanya'ya yaz geldi

Semerkant

Global Mod
Global Mod
Bilader dün sokaa çıgmag yasag, baccaya indim birki portakal goparaam deyi. Soona ıcıg baccada yörüdüm. Ter yargınımdan çıgdı. Ta o vakıd annadımkine, gari Alanya'ya yaz geldi. Bilader engi Alanya'da mevsimler ged ged deeşiyoru heralda. Alanya'ya bu gış bildiin kar da yaadı. Ocag ayında Gonaglı taraflarına, Depe, Begdeş, Sugözü taraflarına elpig elpig kar yaadı. Benim evin camını açdım, engi karın yaaşını izledim evden töbeler olsun. Hava da beteri ayaz geddi. Ben Alanya'da engile sovuu peg görmedim. "Kar bi de 91 senesinde yaadıdı" deyollar emme ben heç farkında deelin enginin. Kar, dee ben çocukana bi yaadıdı. Bi gece kel bi sovug oldu. Anam, yargınım üşümesin deyi benim altıma ag bi goyun derisi seriverirdi. İçinde ımıg ımıg yatırdım. O gün sabaala yöşüle gagdım. Ezen yeni okunuyoru. Bobam, mobam hep dışarı çıgmışlar, ben de sıçıradım gari. Sagsıların içi bildiin kar dolmuş. Bizim muz baccası agbag olmuş. Muz pürlerinin üsdünde kar dutunmuş. Kar da serpinti yapıp durur. Bobam "Dünyanın sonu geliverir heralda" dediidi. Emme engi kar ıcıg soona güneş acdıında eridi, gayıb oldu geddi. Sagsıların içinden ıcıg kar topladıg. Ocaglıı yagdıg, başında karın içine begmez godug icdidig. Heç unudmam engi günü. Bu gış da çog ayaz geçdi. "Engi dünyada mevsim deeşiyoru" deyenler dooru sööleyoru heralda. Allah sonumuzu hayır edsin. Benden böönlüg bu gadar. Hadi galın saalıcaala.

ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.