Gara Sülaman Emmi'nin oolu Hacı

Semerkant

Global Mod
Global Mod
Bilader öndüün moturula gedib gederkene, birki linlin guşu gördüm. Hayıladır da görmezdim. Bilisinizdir, linlin guşu guşların içinde en gurnazı. Saniyede yüz kere lingirder. Hindi beliki lingirdemeyi de bilmeyen vardır. Alanyalı lingirdeme deyi sallanmaya der. Linlinin adı da engi lingirdemesinden gelir. Engi linlin guşu, çidci boğday ekerkene meydana çıkardı. Çidci boğdayı topraa serper, engi lingin guşu toplar, yeridi. Sugözü'nden ıramedli çidci Emin Emmim, bi tarafdan 'Öküz evleg, öküz evleg' der, yer sürer, bi tarafdan sürdüü yere boğday serper, bi tarafdan da serpdii boğdayı toplayan linlin guşuna söver dururdu. Ben ne vakıd bi linlin guşu görsem, Emin Emmim gibi aglıma Böyüghasbacca'dan ıramedli Gara Sülaman Emmi'nin oolu Hacı da gelir. Hacı'yı bilisiniz. İddiba berberidi, soona belediyeye girdi, belediye paytarının odacılıını yabdı, hindi de takavide çıgdı. Hacı, düünlerde bildiin linlin guşu gibi oynardı. Hele "Azize" türküsü çıgdıında Hacı gendini meydana atar, gıvrag gıvrag oynamaya başlar, Hacı'yı seeredenler "Gene linlin guşu orteere çıgdı" delleridi. Bilader gene böön yeri doldurdug. Engi yazının taa öörü var. Benden böönlüg bu gadar. Hadi galın saalıcaala.

ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.