Bilader dün benim gomşu cavır garısını gara cavaya bindirdiimi annadıverdidim. " Alanya'da avratlar motura yan biner, bu bildiin herif gibi bindi. Bi de yargınıma sarılıverdi mi, ey yahı yarabbim! Bildiin herifine sarılır gibi sarıldı, imanıma dooru" dedim, yer biddiidi, böön devam ediyoz. Gari avradı Hacad Köprüsü'nün üsdünaadar indirdim "Hurdan aarı yörü ged gari" dedim. Cavır garısı inerkene ayaanı moturun yolda eyice gızan egzozuna bi deedirmesin mi? Ayaanda eteg varıdı, bi çırıg, bi baarıg gobdu bilader. Bi bagdıdım ayaanın derisi egzoza yapışıvermiş. Garı bildiin mavuladı aarıdan, sızıdan. Gari götürdüm ezzaneye, bi yanıg melhamı alıverdim. Orda sürdürdüg, ıcıg avısı dinigdir hazaar. Ulan argadaş avrada eyilig yapalım derken, bacaanı da yagdıg. Egzoz yanıı da zor olur bilader. Öndüün bita deggeldim yolda, ayni garı gedib geder, az yavaşladım gene biner mi ola deyi, beni görüke taa elile 'Devam et sen' deyi işared eddi. Suratı da badırıg gibidi. Eee bilader, dirgen yeyen sıpa, bita gelir mi sapa?Benden böönlüg bu gadar. Hadi galın saalıcaala.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.