Bilader, bizim Alanya Galesi'nde bi boy yangın çıkıyoru. Öndüün deeşig deeşig yellerde iki dene yangın çıgdı. Biri gale ormanında yatan uzun ak saçlı bi herifi olları ataşa verirkene görmüş. Engi laf deneli 4-5 gün oldu emme engi ak saçlı herifden bi habar yog. Bilader benim endee aaç çiçegleri içinde en hazeddiim çiçeg payam aacının çiçee. Bahar geldimidi payam aaçları ıldır ıldır eder, gelinlig gızlar gibi süslenir. Yangınım payam aacının çiçeglerine. Iramedli bobam payam aacının çiçeene metiye düzerdi. 'Payamlar çiçeg açdı, gızlar herife gaçdı' deridi. Öndüün yangından soona gale yamacına dooru moturula bi gezeen dedim. Maaranın ordan aarı yokaarı aaab gederkene birki payam aacı gördüm. Emme engillerde esgisi gibi payam aacı galmamış. Bizim güccüglüümüzde çaala vagdı geliverikene biz engillere çaala çalıcaz deyi çıkardıg. En eyi çaala da maaranın üssakasında olurdu. Orda bi de ıramedli Daşcı Ali Dayı'nın mezeri varıdı. Engi mezere de bi fetiha ediveridig. Iramedli Daşcı Ali Dayı "Mezerim denizi görsün" deyi vasiyed edmişimiş. Onun uçun da öldüünde dayıyı engire yataglamışlar. Neyise bilader, madem payam aacından laf açıldı, Mamıdseydii'le Urumdaş'ın da çaalası, payamı çog gözel olur. Bi de burdan Adem İreyise bi maruzatım var. Galeye ıcıg payam aacı egdir ireyis. Galede payamı bitirmeyelim. Benden böönlüg bu gadar. Hadi galın saalıcaala.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.