Galatasaraylı Nelsson’dan İstanbul itirafı! ‘yaşamımda bu biçimdesini görmedim’

Semedov

New member
Galatasaray’ın dönem başında Kopenhag’tan takımına kattığı genç stoper Victor Nelsson, yayıncı kuruluş beIN SPORTS’a bir röportaj verdi.

Galatasaray’a kupalar kazanmak için transfer olduğunu ve Fatih Terim’in kendisi için bir baba üzere olduğunu belirten Nelsson, İstanbul trafiği üzere bir yoğunluğu hayatı boyunca hiç görmediğini söylemiş oldu.

İşte Nelsson’un açıklamaları;

Futbola 4-5 yaşlarında oturduğumuz kentte başladım. Okul arkadaşlarımla birlikte oynuyorduk. 17 yaşıma geldiğimde Danimarka Ligi’nde oynamaya başladım. daha sonrasında Kopenhag’da oynadım ve buraya geldim. Babam benim hocalığımı yaptı. 4-10 yaş içinde oynadığımda babam benim hocalığımı yapıyordu.

Liderlik vasfı benim tabiatımda olan bir şey. Bu sorumluluğu saha içerisinde ve haricinde almayı seviyorum. Kopenhag, İskandinavya’nın en büyük kulüplerinden bir tanesi. Orada oynadığım vakitte Avrupa Ligi’nde çeyrek final oynadık. Çok büyük bir kulüp. Oraya transfer olurken de hakikat bir karar aldığımı düşünüyorum. Ardımda ailem ve arkadaşlarımı bıraksam da benim için fazlaca manalı bir başlangıçtı. 2 sene boyunca epeyce hoş deneyimler edindim.

“GALATASARAY BÜYÜK BİR FIRSATTI”

Futbol dünyası biraz çılgınca. Başakşehir’e karşı oynadığımızda daha fazlaca maça odaklanmıştım. Kentin hoş olduğunu biliyordum ancak burada oynayıp oynamayacağımı bilmiyordum. Bildiğim şey ise Galatasaray’ın hayli büyük bir grup olduğuydu. Ekibin ne kadar büyük bir kadro olduğunu biliyordum. Taraftarların ne kadar süper olduğunu duymuştum. Yalnızca Türkiye’de değil, Avrupa’da da bilinen bir kulüp olduğunu biliyordum Galatasaray’ın. Benim için epey büyük bir fırsattı ve bu fırsatı yakalayıp, oynamak istedim. Buraya gelmedilk evvel Galatasaray’da oynayacak olan birinci Danimarkalı olduğumu düşünüyordum. Gelmedilk evvel biroldukca arkadaşımla görüştüm ve lig hakkında bilgi aldım. Onlar da bana buranın ne kadar düzgün bir yer olduğu hakkında bilgiler verdiler.

Soru: Galatasaray’a transfer olmanı sağlayan en değerli 3 etken?

Büyük bir grup olması. Daha fazlasına da gereksinim olmadı. Teklif geldiğinde birinci aklıma gelen şey büyük bir taraftarının olmasıydı. Gruba daha epey ben de dahil genç oyuncular geliyor. Bu bilinmeyen gizli bir şey değil. Bu beni cezbeden niçinlerden bir tanesi. Ekip ve taraftarlar için çaba etmek değerli bir faktör.

“HATAYSPOR MAÇI BENİM İÇİN ANLAMLIYDI”

Hatayspor maçına çıkmak benim için harika bir andı. Birinci maç hayli kıymetlidir ve bu benim için epeyce manalıydı. 2-1 kazandık ve ben de daha fazlasını isteyemezdim. Çok genç, yeterli ve yeni oyuncular geldi. 5-6 oyuncu yeni ve bunların bir anda bir ortada oynaması fazlaca kolay değil. Gelecekle ilgili düzgün olacağımızı düşünüyorum. Bu oyuncuların da kendi ortalarında oynama alışkanlığı kazanması gerekiyor. Bu da vakit içinde gerçekleşecektir.

“KİMLE OYNADIĞIM SORUN DEĞİL”

Kadrodakiler süperler. Beni kadroya birinci geldiğimde fazlaca âlâ bir biçimde karşıladılar, kendi ortalarına aldılar. Bir gruba yeni oyuncular geldiğinde her şey çabucak gerçekleşmiyor. Marcao, Luyindama ya da Alpaslan’la oynamak benim için fark etmiyor. Değerli olan hocamızın vereceği karar.

“TARAFTAR KOLLARI AÇIK HALDE KARŞILADI”

Pandemi niçiniyle çabucak hemen full bir statta oynama bahtına erişemedim. 50 bin kişilik bir kapasite var gördüğüm kadarıyla. Buraya tüm taraftarlar geldiğinde mükemmel bir atmosfer gerçekleşecektir. Lakin oynadığımız maçlarda taraftarlarımız beni kolları açık biçimde karşıladılar.

“FATİH TERİM, BABAM GİBİ”

Fatih Terim’i epey seviyorum. Benim için bir baba üzere. Oyunda, saha haricinde, idmanda her vakit hem benden tıpkı vakitte öteki oyunculardan epey fazla beklenti içerisinde. Ben de bu beklentileri en uygun biçimde yerine getirmeye çalışıyorum. İnsan olarak da fazlaca âlâ olduğunu söyleyebilirim hocamızın.

“AVRUPA’DA KUPA KAZANMAK İSTİYORUM”

Avrupa Ligi’nde fazlaca uygun 2 maç oynadık. Topla uygun oynamamız bunu sağladı. Küme önderiyiz ve 6 maçın sonunda başkan olarak çıkmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu sene ligi ve Avrupa kupasını da kazanmak maksadım. Lakin yalnızca bu sene değil, önümüzdeki 2-3 yıl ortasındaki amacım de bu. Gelirken de kendime koyduğum gaye böyleydi.

“İSTANBUL TRAFİĞİ GİBİSİNİ GÖRMEDİM”

İnanılmaz! hayatımda daha evvel bu biçimde bir şey görmedim! Trafik fazlaca yoğun! Günaydın ve sağ ol sözlerini öğrendim. vakit içinde öğreneceğim. İstanbul’da tek başıma yaşıyorum. Kız arkadaşım, köpeğim ve ailem burada değiller. Sürücümle birlikte İstanbul’u geziyoruz. Onunla da fazlaca düzgün bir arkadaşlık bağı kurduk ortamızda. Günümün 1 buçuk, 2 saatini telefonda ailemle, kız arkadaşımla konuşarak geçiriyorum.