Galatasaray’ın meseleleri fazlaca önemli

Semedov

New member
Şayet büyük bir grupsanız evvela alanda taktik olarak epey kuvvetli olmanız lazım. bununla birlikte teknik olarak da kuvvetli olmalı ve yeterli bir oyun planına sahip olmalısınız. Bunlar olmadan muvaffakiyetin gelmeyeceğini düşünüyorum, fakat bunları ne kadar âlâ yaparsanız yapın coşku ve his üzere eklemeleri yapamazsınız başarılı olamayacağınızı düşünüyorum. Yani ben akıl ve duyguyu tıpkı potaya koyanlardanım. Yalnızca, ‘Hadi aslanlarım, çıkın oynayın!’ diyenlerden de değilim.”

Geçtiğimiz haftalarda Alanyaspor teknik yöneticiliğinden ayrılan Çağdaş Atan’ın bu dönem başında verdiği röportajdan bir kısım okudum size.

· Galatasaray rakibinden taktik olarak kuvvetli müydü? HAYIR.

· Ya teknik olarak? bir daha HAYIR.

· Güzel bir oyun planı mı vardı? HAYIR. Pekala bu maçı nasıl kazanacaktı? Aslanım, kaplanımla mı?

BÜTÜN CÜRÜM OYUNCULARDA DEĞiL

Bırakın bu oyuncu kalitesi ve yeteneğini, büyük kadroda oynama his ve karakterini taşıyan kaç oyuncu vardı?

Bakın bütün kabahati oyuncu kümesine atmıyorum. Ben bir teknik adam değilim. Yalnızca gördüğünü yorumlayan bir futbolseverim. Galatasaray’da önemli sorunlar var. Ve Fatih Terim’in varlığı bile bu sıkıntıların tahlili için kâfi olmuyor.

Bir adım daha öteye giderek haddimi aşmak istemem.

Ancak yazmalıyım. Tahminen de Terim’in varlığı sorun üretiyor.

Sorun üretiyor zira, yaptığı her atak bir daha sonraki berbat kararı belirliyor.

TOP KAYIPLARINA DiKKAT ETMELiYDi

Alanyaspor üzere bir grup ile oynuyorsanız, en temel kuralınız top kaybını en aza indirmek olmalı. Kaybettiğiniz her top size kontratak olarak geri döner. Bunun için de süratli, olmalı, tempolu oynamalı ve kaybettiğiniz her topu en kısa müddette kazanarak rakibin direncini kırmalısınız. Şayet bunu yaparsanız, hem oyun set hamlesine dönmez tıpkı vakitte onları, onların silahı ile vurursunuz. Hazırlıksız yakalayarak.

Aksi biçimde başınıza bela aldınız demektir. Bunu yapabilmek için de, bu plana uygun oyuncu kalitesi ve yeteneğine sahip olmalısınız.

Galatasaray’da bu tipte bir oyun anlayışı ve kalitesi var mıydı? Alışılmış ki HAYIR.

TERiM, ESKi TERiM DEĞiL

· Nasıl mı? 2- 0 geriden 3-2 öne geçen Beşiktaş’ın hocası oyuncu değişiklikleri ile bu mükemmel sonuca ulaşırken, Galatasaray niye bunu gerçekleştiremiyor? sebebi sıradan:

– Ya hocanız kusurludur.

– Ya takımınız kâfi değildir.

İki biçimde de tıpkı sonuca ulaşırsınız.

Fatih Terim, eski Fatih Terim değil. Zira hepimiz biliyoruz ki, bu kadroyu belirleyen, bu oyuncuları isteyen Fatih Terim.

O Reaksiyonların TEMEL Maksadı FUTBOLCULAR DEĞiLDiR

Umudun bittiği yerde, her şey biter. Umuttur sizi ayakta tutan.

Galatasaray, taraftarına yalnızca Trabzonspor maçında bu umudu yaşattı. “2-0’dan maç verdik lakin yeterli oynadık” hissini yaşadı.

O maçta kazanmak için Lazio karşısında olduğu üzere ‘muhteşem bir hata’ beklemedi.

Alanya maçında da o umudu yitirdi.

Sayın hocam, bu maçta başta Ömer Bayram olmak üzere futbolculara gösterilen reaksiyon, aslında size gösterilemeyen reaksiyondur.

RAKiPLERiN HEPSi GEÇEN YILDAN uygun

Geçen yıldan daha düzgün Fenerbahçe var.

Geçen yıldan daha kuvvetli bir Beşiktaş var.

Geçen yıldan daha hoş bir Trabzon var. Ancak geçen yıldan da berbat, üstelik transferlere karşın makus bir Galatasaray var. Üstelik dünkü üzere, oyun planı, taktiği, coşkusu, duygusu ve gücü olmayan bir Galatasaray.

Ya yani bir yol yapacaksınız ya da yeni bir yol bulacaksınız. Tercih sizin…