Futbol tarihinin en hoş mükafatı

Semedov

New member
Spor Servisi / Koray DURKAL – Sabahın birinci saatlerinde Swiss Hotel’de Avrupa’dan gelen yabancı meslektaşlarımızla kahvaltıda buluştuk. Servet Yardımcı ve Hamit Altıntop ile 7 yabancı, 3 Türk gazeteci kahvaltıda hem İstanbul’daki tertibi birebir vakitte ödül merasimini konuştuk. Euro 2020’nin şampiyonu İtalya olunca doğal olarak masanın en hayli soru sorulan ismi İtalyan gazeteci Tancredi Palmeri oldu.

SiZ DAİMA BU TÜRLÜ Mi KAHVALTI YAPARSINIZ?

Türk kahvaltısı ve çokça çayın olduğu masaya bir İtalyan konuk olunca mevzu ister istemez “Çay mı, kahve mi?” sorusuna geldi. Tancredi Palmeri, Nusret’in meşhur Cappucino görüntüsünü izledikten daha sonra şu yorumu yaptı: “Sabah erken saatlerde kruvasan ile bir arada bir cappucino olağan olarak içilir. Fakat günün ilerleyen saatlerinde yemek daha sonrası biri cappucino isterse ona turist gözüyle bakılır!” dedi. Türk kahvaltısının çeşitliliğine hayran kalan Tancredi, “Siz daima bu biçimde mi kahvaltı yapıyorsunuz?” kelamlarıyla şaşkınlığını gizleyemedi.

LİDERLERİN KOYU SOHBETİ

Geceye Fenerbahçe Lideri Ali Koç ve Beşiktaş Lideri Ahmet Işık Çebi de katıldı. Kura çekiminin akabinde uzun müddet sohbet eden ikiliye ondan sonrasında TFF 1. Başkanvekili Servet Yardımcı da eşlik etti.

HAYAT HER ŞEYDEN Değerli

UEFA Lideri Aleksander Ceferin, ödül törenindeki konuşmasına başlarken Euro 2020’deki Danimarka-Finlandiya maçında kötüleşen Danimarkalı futbolcu Cristian Eriksen’in o anlarını anlattı ve “Hayat her şeyden daha önemli” dedi. Ve bana bakılırsa tarihin en hoş ve manalı mükafatını, Eriksen’in ömrünü kurtarmaya yardım eden Danimarka Ulusal Ekibi Kaptanı Simon Kjaer ile ulusal grubun sıhhat grubu, UEFA Başkanlık Ödülü’ne layık görüldü. Kjaer ödül gecesine bir görüntü ile katılırken sıhhat takımından 8 kişi mükafatlarını Ceferin’in elinden aldı.

KIRMIZI LiSTE ÖDÜL GECESiNi GÖLGELEDi

Maalesef bu fazlaca özel gecede dünyanın en düzgün oyuncularını görme bahtına sahip olamadık. Pandemi niçiniyle bilhassa İngiltere’nin getirdiği katı kurallar ve ağır maç trafiği sebebiyle Guardiola, Tuchel, Kevin De Bruyne, Kante ve Jorginho başta olmak üzere bir fazlaca yıldız isim İstanbul’a gelemedi. Bu görkemli merasimde ödül alanları görüntü konferans yoluyla izlemek zorunda kaldık.

VAN DER SAR: HERKES EŞiT BAHTA SAHiP

Kura çekimi daha sonrası Ajax CEO’su Edwin Van Der Sar’a, Şampiyonlar Ligi’ndeki kümelerini ve Beşiktaş’ı sordum. Yanıtı kısa ve netti: “Herkes eşit bahta sahip. Umarım hoş maçlar izletiriz.”

AL-KHELAiFi: MESSi BiZi HEYECANLANDIRIYOR

Salonda ayak üstü tanışma fırsatı bulduğum Paris Saint-Germain Lideri Nasser Al-Khelaifi’ye lionel Messi transferini sordum. Tam manasıyla gözlerinin içi gülerek yanıtladı: “Mutlu ve en kıymetlisi de heyecanlıyız.”

Çabucak üye ol, birinci 100 TL’lik kuponuna 100 TL hediye! Yeni üyelere özel…