Fuat Çapa: “Rekabet eden ekip sayısı fazla…”

Semedov

New member
Döneme şampiyonluk parolası ile başlayıp aldığı makus sonuçların akabinde hoca değişikliğine giden Samsunspor’da Teknik Yönetici Fuat Çapa, dönemin ikinci yarısı hakkında açıklamalarda bulundu.

Birinci devrede alınan 6 birliktelik ve 5 yenilginin ikinci devredeki puan kaybetme kredilerini azalttığını söz eden Fuat Çapa, alacakları seri galibiyetler ile bu krediyi yine sağlamak istediklerini lisana getirdi.

“Sezonun birinci devresinde kaybettiğimiz krediyi yine sağlamak istiyoruz”

Seri galibiyetler alarak üst sıralara tırmanmak istediklerini belirten Samsunspor Teknik Yöneticisi Fuat Çapa, “Ben nazaranve geldikten daha sonra 2 yenilgi aldık. Bendilk evvelki maçlarda bu kadar fazla puan kaybı yaşanmasaydı ben burada olmazdım. Her şey güzel gitmiş olsaydı biz nazaranve başlamazdık. Dönemin birinci devresinde yaşanan puan kayıpları, dönemin ikinci devresindeki kredinizi tüketiyor. Bu krediyi yinedan sağlamak istiyoruz. 17 tane daha müsabaka oynayacağız. Bu dönem 70 ve üstü puana ulaşılabileceğini sanmıyorum. Rekabet edecek kadro sayısı bu sene pek fazla. Dönem sonu ne olacağını söylemek fazlaca gerçek değil. Uzun vadeli değil maç maç odaklanmak daha gerçek olur. Dönem sonundaki istek ve isteğimiz ise her insanın istediği ile aynı” dedi.

“Cuma günü Kocaelispor ile epeyce kıymetli bir maça çıkacağız”

Kocaelispor maçının kıymetine değinen Fuat Çapa, “Cuma günü epey değerli bir maça çıkacağız. Kocaelispor’un beklentinin altında kaldığını görsek de uygun bir takımları var. Ankaragücü maçında da bu göründü. Hamle çizgileri çok tesirli oyunculardan oluşuyor. Biz de ikinci devreye Balıkesirspor galibiyet ile başladık. Özgüvenimizi devam ettirmek istiyoruz. Kocaelispor maçından hoş bir sonuç alıp ondan süreçteki 14 günlük boşluğu uygun bir biçimde pahalandırmak istiyoruz. 14 günlük ortanın akabinde kuvvetli bir maç trafiği de bizi bekliyor. Maç öncesi Kocaelispor cephesinden yapılan açıklamalara fazlaca fazla mesai harcayacak bir vaktimiz yok. Biz kendi oyunumuzu nasıl oynarız buna bakacağız. Rakibimizin yalnızca nasıl oynadığı bizi ilgilendiriyor. Öbür kulüp içi sorunları ise bizleri ilgilendirmiyor” diye konuştu.

“Transferlerin nokta mı atak mi olduğunu vakit gösterecek”

Şu ana kadar yapılan transferleri de pahalandıran Çapa, şunları söylemiş oldu:

“Gelen yeni transferle alakalı nokta transfer mi yoksa atılım oyuncusu mu? Bunun karşılığını vermek için çabucak hemen erken. Birinci maçta yalnızca Sheldon Bateau’ya baht verdik. Deneyimiyle bize hayli şey katacağını gösterdi. Savunmadaki irtibat düzeyini de üst seviyeye çıkarttı. Bu bile bizim açımızdan epey kıymetliydi. Bilhassa Osman Çelik’in olmadığı vakit içinderda saha içerisinde sorun çekiyorduk. Sheldon ile bir arada savunmadaki alternatiflerimiz de çoğaldı. Recep Burak Yılmaz, Yunus Emre Çift, Berk Taşkın ve Osman Çelik’ten bu bölgede yararlanabiliriz. Savunmamız çok hoş oldu. Öbür transferler ile ilgili de hangi oyuncu formayı hak ediyorsa o oyuncu bundan daha sonraki süreçte forma giyecek.”