Fransa’da yaşayan hekim herşeyi bırakıp Türkiye’ye yerleşecek

baboli

Global Mod
Global Mod
Fransa’da yaşayan hekim herşeyi bırakıp Türkiye’ye yerleşecek
Halihazırda ayda 15 gün Fransa’da bir hastanede doktorluk yapmaya devam eden, hayatını Fransa-Türkiye-Cezayir üçgeninde sürdüren Hekim Tuvati, diplomasının denkliğini aldıktan daha sonra Türkiye’de doktorluk yapmak istiyor.

“MÜSLÜMAN ADETLERİNİ FRANSA’DA YAŞAMAK ÇOK ZOR”

+33 sitesinde yer alan habere göre Fransa’da Müslüman geleneklerine uygun biçimde yaşamanın zorluğuna işaret eden Tabip Tuvati, “Müslüman adetlerini Fransa’da yaşamak fazlaca sıkıntı oldu. Benim ömrümde din fazlaca değerli. Bu niçinle Fransa’dan ayrılmaya karar verdim. Yalnızca hangi ülkeyi seçmem gerektiğini düşündüm. Benim için en değerlisi Müslüman bir ülke olmasıydı. Bunun haricinde düzgün iktisat ve düzgün hayat olmasını da istedim. Bu niçinle de Türkiye’yi seçtim.” dedi.

“TÜRKİYE HEM MÜSLÜMAN BİR ÜLKE birebir vakitte ARADIĞIM BÜTÜN ÖZELLİKLER VAR”

Yerleşme sonucunı almadan evvel Türkiye’yi ziyaret ettiğini ve hayli beğendiğini söz eden Tabip Tuvati, “Türkiye’yi hayli seviyorum, hem Müslüman bir ülke tıpkı vakitte aradığım öbür bütün özellikler var.” formunda konuştu.

Yaklaşık 2 yıl evvel Türkiye’ye yerleşme sonucu aldıklarını ve ailesiyle bir arada İstanbul’a taşındıklarını anlatan Tabip Tuvati, çocuklarını Türk okullarına kaydettirdiğini kendisinin de diplomasının denkliğini aldıktan daha sonra İstanbul’da doktorluk yapmak için sabırsızlandığını söylemiş oldu.

“ÇOCUKLARIMI TÜRK OKULLARINA KAYDETTİRDİM”

İstanbul’a yerleştikten daha sonra ailesinin de Türkiye’yi hayli beğendiğini vurgulayan Tabip Tuvati, şu biçimde konuştu:

“Çocuklarımı Türk okullarına kaydettirdim. Çocuklarım artık Türkçe konuşuyorlar fakat Arapçayı da unutmuyorlar. Yani bu ülkede daha fazla kültür alıyoruz ancak bizim kültürümüz olan Cezayir’in lisanını ve külçeşidini de unutmuyoruz, bu epeyce değerli bir şey. Lakin çocuklar şayet Fransa’da büyüselerdi Arapçayı unutacaklardı. Yalnızca Fransızca konuşacaklardı, bu bizim için fazlaca makus.”

Türkiye’de mesleksel ömrüyle ilgili neler yapmak istediğine de değinen Hekim Tuvati, evvela diploma denkliği için kimi imtihanlardan geçmesi gerektiğini söz etti.

İngilizce, Fransızca ve Arapça konuşabildiğini kaydeden Tabip Tuvati, ileride bilhassa Türkiye’ye gelen yabancı hastalarla ilgilenmeyi ve bu hastaları Türkiye’deki sıhhat sistemiyle ilgili bilgilendirerek en hakikat biçimde yönlendirmeyi planladığını lisana getirdi.

FRANSA’DAKİ TÜRK HASTALARIYLA TÜRKÇE KONUŞUYOR

Fransa’da doktorluk yaptığı hastaneye vakit zaman Türklerin de geldiğini söyleyen Hekim Tuvati, “Fransa’da hastaneye gelen Türklerle Türkçe konuşuyorum. Beni duyduklarında epey şaşırıyorlar.” dedi.

İstanbul’da olduğu müddetlerde Türkçe konuşmaya itina gösterdiğini vurgulayan Tabip Tuvati, lisanını geliştirmek için hiç bir fırsatı kaçırmadığını belirtti.

Hekim Tuvati, “Taksiciler bir kelimeyi ya da cümleyi yanlış söylemiş olduğimde beni düzeltiyor. Bu da dilimi geliştirmeme hayli yardımcı oldu.” sözlerini kullandı.