FETÖ jandarmayı bu biçimde fişledi! ‘BİM’ kurdular, 64 haneli şifre…

baboli

Global Mod
Global Mod
FETÖ jandarmayı bu biçimde fişledi! ‘BİM’ kurdular, 64 haneli şifre…
Son dakika haberi… Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Hataları Soruşturma Bürosunca FETÖ’nün jandarmadaki mahrem yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmada, örgütün kritik isimlerinden S.E. 15 Ekim 2021’de gözaltına alındı. Faal pişmanlık kararlarından yaralanmak isteyen S.E., epey sayıda örgüt mensubunun ismini verdi.

BİM YAPISI KURDULAR

Başsavcılık, örgütün yapısı ve fişleme faaliyetlerini de anlatan S.E. hakkında “silahlı terör örgütü kurma yahut yönetme” kabahatinden dava açtı. S.E.’nin Ankara Terörle Çaba Şube Müdürlüğü’nde verdiği tabirdeki itiraflarına göre örgüt, 2014-2016 yılları içinde kendinden olmayan jandarma işçisi hakkında bilgi toplamak ve bu ayrıntıları onların aleyhine kullanmak için kısaltması “BİM” olan “Bölge İstihbarat Mesulü” yapısını oluşturdu. Türkiye’yi bölgelere ayıran örgüt, her bölgeye sorumlu örgüt üyesi atadı.

SİSTEMATİK ARŞİVLEME

2014’te BİM vazifesine getirildiğini belirten S.E., BİM’i, “örgüt tarafınca öğretmen (örgüt sorumlusu) ve öğrencilerden (askeri personel) gelen her türlü usulsüzlük, ahlaksızlık, nazaranvi berbata kullanma, işle ilgili her türlü ayrıntıların sistematik bir biçimde arşivlendiği, gerektiği vakitte kullanıldığı bölüm” olarak tabir etti. bu türlü örgüte muhaliflerin pasifize edilmesi, örgüt mensuplarının ise meslekte yükselmesinin kolaylaştırılması amaçlanıyordu.

64 HANELİ ŞİFRE

Bu bakılırsave getirilmesinin akabinde kendisine şifreyle açılan dizüstü bilgisayar ve flash bellek verildiğini söyleyen S.E., bilgisayarın, flash belleğin takılmasının akabinde girilen 64 haneli bir şifreyle açıldığını aktardı.

İkinci bir 64 haneli şifreyle Windows oturumunun açıldığını tabir eden S.E., “daha sonra Flash belleğe ulaşmak için 64 haneli bir şifre daha girilirdi. Flash bellek içerisinde birfazlaca müzik belgesi bulunurdu. Bu müzik evraklarından bir adedine TrueCrypt (şifreleme yazılımı) üzerinden şifre girilerek flash bellek kullanıma açılırdı. Bu flash bellek içerisinde bulunan BİM excelline, ByLock üzerinden gelen bilgiler kayıt edilirdi” dedi.

ÖRGÜTÜN KODLARI

Örgüt, kendinden olmayan jandarma işçisini “menfi, harika olumsuz, müntesip ve ehli dünya” kodlarıyla fişlemiş. Bu kodların manası ve neyi tabir ettiği belgede şöyle anlatıldı:

– Olumsuz: FETÖ’ye karşı olan, hakkında ileride kullanılmak için bilgi toplanılması gereken jandarma çalışanı.

– Muhteşem olumsuz: FETÖ’ye karşı olan, hakkında bilgi toplanılmış, bir an evvel süreç yapılması ve Jandarmadan ilişiğinin kesilmesi gereken jandarma işçisi.

– Müntesip: Diğer cemaatlere mensubiyeti olan, daha epeyce sulandırma süreçlerinde kullanılmak için fişlenen jandarma işçisi.

– Ehli dünya: hiç bir dini yahut siyasi kanısı olmayan, yiyip içmeyi seven jandarma işçisi.

METİN PAŞA MAKSAT

BİM faaliyetleri içerisinde en değerli kümenin “süper menfiler” olduğunu tabir eden S.E., bir an evvel onlarla uğraşılıp gerek sicil bozma, gerek şikayet mektupları yazma, gerekse tahkikat geçirtme halinde süreç yapılmasının amaçlandığını söylemiş oldu. Örgütün, “süper menfi” olarak kodladığı askerler içinde emekli Orgeneral İsmail Metin Temel’in de bulunduğu ortaya çıktı.

S.E., Van Asayiş Kolordu Kumandanı olarak bakılırsav yaptığı sırada örgütün gayesinde olan Temel için “2014-2015 senelerında General Metin Temel ile hem Van alayından tıpkı vakitte Van Asayiş Kolordu Komutanlığından gelen bilgiler kıymetlendirilir, süreç yapılması için uğraşılırdı. Bu şahıs ile ilgili bana gelen bir BİM bilgisi varsa ben örgüt içerisinde bağlı bulunduğum müdür E.G.’ye iletirdim. O da Van Kolordu Komutanlığından sorumlu müdür olan Esat kod isimli Ferhat’a iletirdi” dedi. S.E., bir daha 2014-2015 senelerında, örgüt mensubu Van Alay Kumandan Yardımcısı İbrahim T.’ye “menfilerin” bulunduğu liste verilerek haklarında tahkikat yahut süreç yapılmasını istediklerini anlattı.

BİLGİLERİ MEDYAYA SIZDIRDILAR

FETÖ, tahlil süreci sırasında Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da bakılırsav yapan örgüt mensuplarından aldıkları bilgiler doğrultusunda hükümetin yıpratılması için algı faaliyetleri yürütmüş. S.E.’nin anlatımlarına göre onlardan kimileri şöyle:

“2014 yahut 2015 yılı içerisinde PKK terör örgütünün vergi ismi altında para topladığı bilgisi kimi vakit ayrıntılı olarak hangi esnaftan ne kadar toplandığı gelirdi. Ben de bu ayrıntıları BİM temsilcisi Levent’e gönderdim. daha sonradan öğrendiğim kadarıyla örgüte müzahir köşe müellifleri tarafınca yayımlandı. O devir bu bilginin basın kuruluşları tarafınca yayımlanmasının emeli tahlil sürecinde hükümetin yıpratılmasıydı. bir daha 2014-2015 yılları içerisinde tahlil süreci sırasında Van, Muş ve Bitlis hudutları içerisinde ellerinde silahları ile birlikte gezen PKK mensuplarının ayrıntıları olarak bana gelir, bende bunları üstlerime iletirdim.”

TEK MERKEZDEN ALGI OPERASYONU

Örgüt, bölgelerden gelen fişlemeleri Ankara’da bulunan kelamda BİM merkezinde toplamış. S.E. şunları anlattı: “Elde ettiğim ayrıntıları BİM Bölge Temsilcisi Levent kod isimli A.A.’ya iletirdim. Onlar da merkeze iletirlerdi. Merkez, gelen bilgiler doğrultusunda sulandırma ve şikayet yapılıp yapılmayacağına karar verirdi. Haber niteliğinde olan ayrıntıların evvel örgüte müzahir basın yayın kuruluşlarına, çabucak sonrasında ise ulusal basına verilmesi sağlanırdı.” Merkez tarafınca jandarma işçisi için “Başçavuş” isimli Twitter hesabının açıldığını söz eden S.E., bu hesaptan örgütten olmayan jandarma işçisi hakkında direkt isim ve yer verilerek ayrıntıların paylaşıldığını ve bu türlü “sizi takip ediyoruz, her an izleniyorsunuz” algısı oluşturulduğunu kaydetti.

‘ELMA’LI TUZAK

FETÖ’nün örgütten olmayan rütbeli subayların bilgisayarındaki bilgi ve dokümanlara ulaşmak için “Elma” ismini verdikleri bir program kullandığı da S.E.’nin sözlerine yansıdı.

USB üzerinden çalışan programın bilgisayara takılmasının akabinde görüntü, fotoğraf ve evrakların kopyalandığı anlatan S.E., bu data casusluğuna ait örnek de verdi: “Hatırladığım kadarıyla bir ihale de usulsüzlük kuşkusu niçiniyle bu faaliyet yapılmıştı. Elma programı taşıyan USB, Levent tarafınca bana verilmişti, bende bunu üst rütbelinin en yakınında çalışan öğrenciden sorumlu müdür yardımcısına vermiştim. bu türlü örgüte müzahir olmayan kişinin bilgisayarlarındaki tüm bilgilere ulaşılmıştı.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK