FETÖ elebaşı Gülen’in yeğeni, avukatı kabul etmedi!

baboli

Global Mod
Global Mod
FETÖ elebaşı Gülen’in yeğeni, avukatı kabul etmedi!
Mahkemede Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) gereği zarurî müdafi olarak nazaranvlendirilen avukatı kabul etmeyen Gülen, ailesi tarafınca bir avukat tutulacağını ve çabucak sonrasında savunma yapmak istediğini söylemiş oldu.

FETÖ PDY’nin ‘mahrem yapılanmaları’ ile örgüt elebaşı içindeki irtibatı sağladığı argüman edilen Selahaddin Gülen, MİT tarafınca yurt haricinde gerçekleştirilen operasyonla yakalanarak, 31 Mayıs’ta Türkiye’ye getirildi. FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen’in yeğeni ve özel kalem müdürü Cevdet Türkyolu’nun da kayınbiraderi olan Selahaddin Gülen, mahkemece tutuklanarak, cezaevine gönderildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Gülen hakkında soruşturmasını tamamlayarak, iddianame düzenledi.

İddianamede, Gülen hakkında ‘silahlı terör örgütü kurma ve yönetme’ kabahatinden 22,5 yıla kadar mahpus cezası istendi. Ankara 27’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafınca kabul edilen iddianame daha sonrası Gülen’in yargılanmasına başlandı. Duruşmaya, Selahaddin Gülen bulunduğu cezaevinden Ses ve Manzaralı Bilişim Sistemi’yle (SEGBİS) katılırken, avukatı salonda hazır bulundu. Duruşmada savunmasını Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) gereği mecburî müdafi olarak nazaranvlendirilen avukatla yapmak istemediğini söz eden Gülen, ailesi tarafınca bir avukat tutulacağını ve çabucak sonrasında savunma yapmak istediğini söylemiş oldu.

‘AKSARAY’DA BÖLGE TALEBE MESULÜYDÜ’

Mahkemede şahit olarak dinlenen Cengiz A., 2013 yılında Aksaray’da üniversitede okuduğunu ve örgütün meskenlerinde kaldığını, Gülen ile bir arada örgütsel toplantılara katıldığını söylemiş oldu. Selahaddin Gülen’i ‘Osman’ ismiyle bildiğini tabir eden Cengiz A, “Gülen bölge talebe mesulüydü. Kaldığım konut de dahil olmak üzere birfazlaca örgüt konutundan sorumluydu. Bir gün Gülen’in yanındaki şahıs benden GSM çizgisi istedi. Ben de Aksaray’daki telefon bayisinden sınır aldım. Kimin kullandığını bilmiyorum. sonrasındasında bu hatta ByLock yüklendiğini öğrendim” dedi. Şahit beyanına karşı kelam verilen Gülen, Şahit Cengiz A.’yı Aksaray’daki örgüt meskenlerinden tanıdığını tabir etti.

‘ASKERİ ÖĞRENCİLER İCİN İSTANBUL’A GİTMİŞ’

Şahit Muhammet Yusuf A. da Selahaddin Gülen ile Erzurum’da birebir lisede okuduklarını ve Fetullah Gülen’in yeğeni olduğunu bildiğini söylemiş oldu. Liseyi bittikten daha sonra Selahaddin Gülen ile görüşmeye devam ettiğini söz eden Muhammet Yusuf A., “2011’de İstanbul Harem Otogarı’nda gördüm. Ne işi olduğunu sorduğumda askeri öğrenciler için geldiğini söylemiş oldu. Olağanda mahrem yapı hakkında bilgi verilmez lakin bana samimi olduğumuz için söylemişti” diye konuştu.

Bir öbür şahit Muhammet S. ise, “Sanığı yılda 2 sefer düzenlenen kamplardan tanırım. O kamplarda Fetullah Gülen kitapları okutulur görüntüleri izlettirilirdi. Selahaddin de o kamplarda bakılırsavliydi” sözünü kullandı. Duruşma eksikliklerin giderilmesi için 18 Kasım’a ertelendi.