Fenerbahçe Yardımcı Antrenörü Volkan Demirel: “Dünyanın en büyük kulüplerinden biri olacaktık”

Semedov

New member
Volkan Demirel şöyleki konuştu:

“10 yıl evvel ne söylemiş olduysek, 10 yıl daha sonra da birebir şeyi söylüyoruz. Her vakit söylemiş olduğimizin gerisindeyiz, gerisinde durduk. Bize inanmayanlar vardı. Onların inanmamasına karşın bunu söylemiş olduk. Biz haklıydık. Haklı olanlar da her vakit kazanır. Kazandığımız için, davamız bizim düşündüğümüz, bildiğimiz üzere sonuçlandığı için epey memnunuz. Ben bu biçimdelarda emeği geçen, bu süreçte grubun yanında olan, bu süreç için tahminen kendinden vazgeçen insanlara epey teşekkür ediyorum. İsim isim saymak istemiyorum, zira topluluk aslına bakarsanız bunları biliyor. yeniden üstüne basa basa anlatmaya gerek yok. O yüzden bu biçimde zarfından bu vakit zarfına bu duruşu gösteren, Fenerbahçelilik duruşunu gösteren, Fenerbahçe’nin nasıl bir topluluk olduğunu gösteren taraftarımıza, burada çalışan arkadaşlara, bu biçimdeki futbolcu arkadaşlarıma, yöneticilerimize, hocamıza, herkese epey teşekkür etmek lazım. Her vakit söylemiş oldum, bu biçimdeki durumu diğer bir kulüp yaşasaydı şu an o kulüp yoktu. Lakin Fenerbahçe bu biçimdeki durumu yaşadı, şu an epey daha kuvvetli bir kulüp olarak ayakta. İnşallah da bundan daha sonra daima birlikte ek muvaffakiyetler elde edeceğiz, yolumuza devam edeceğiz. bu biçimdeki takımımız bozulmasaydı, bu biçimdeki durum, ortam bu türlü engellenmeseydi biz şu an dünyanın en büyük kulüplerinden biri olacaktık. Zira hayli yeterli bir takımımız vardı, hayli âlâ bir hava yakalamıştık. Çok âlâ sonuçlar alıyorduk ancak ne yazık ki önümüz kesildi. Önümüzü kesenler şu an neredeler sormak lazım. Bizler buradayız, her vakit da burada olacağız. Elimizden geldiği kadarıyla 3 Temmuz’u yaşatmaya çalışacağız. Bizim unutacağımız vakit içinder değildi bunlar. Kolay kolay da unutulmayacak. Her vakit bunu yaşayarak biraz daha birbirimizi pekiştirmeye çalışacağız. Kolay geçmedi vakit. Tüm topluluk olarak daima birlikte atlattık, bundan daha sonrasında da daima birlikte hareket ederek yolumuza devam edeceğiz.

KUPAMIZ MÜZEMİZDE, İSTEYEN GİDİP BAKABİLİR

Liderimizin içeri alındığını öğrenerek uyandım. Çeşme’deydim. Dönem sonu tatilindeydim. Çabucak toparlanıp İstanbul’a gelmek istedim, zira yaşanan olaylar olağan olaylar değildi. Ne yaptığını bilen bir insandım. Kazanılan, kaybedilen maçları; yaşanılan konumları dün üzere hatırlıyorum. Hepsini say desen, sayarım. O yüzden ne yaptığımı bildiğim için sonuçta bizler de aptal beşerler değiliz. Gerçek her neyse onu söylemekle yükümlüyüm. Ben ne yaşadığımı biliyorum, o gün ne yaşadıysam her şeyin ardındayım. Bizim şampiyonluğumuz anamızın ak sütü üzere helaldir. Tüm Fenerbahçe topluluğu esasen bunu biliyor. Kupamızda müzededir, isteyen gidip bakabilir. Engellenmesi ve istenmemesi bizi buraya sürükleyenler, şu an onları nazaranmiyoruz. Onları bulsak da keşke onlarla konuşsak lakin olmuyor. Alışılmış ki neredeler ne yapıyorlar, biz sapasağlam her vakit durduğumuz yerdeyiz. 10 yıldır buradayız, hiç bir vakit, sözümüzden, bildiğimizden vazgeçmedik. Aslında fazla da bir şey yapmadık. Gerçek olan her neyse onu yapmaya çalıştık. Allah büyük, sonunda gerçek olan haklı olan kazanan biz olduk. O yüzden bundan daha sonra daima doğrular içerisinde Fenerbahçe topluluğunda başarılarla bir arada şampiyonluklar gelir. Tek isteğim, tek fikrim bu. Çok hoş, fazlaca renkli bir topluluğuz. Birbirini seven, birbirine aile bağıyla bağlanan bir topluluğuz. Bu camiayı, epeyce âlâ giden bir ekibi bölmeye çalıştılar.

HER VAKİT FENERBAHÇELİ OLDUĞUMU SÖYLEYECEĞİM

Fenerbahçe için maça çıktığında elleri avuçları terleyen herkesin Fenerbahçe için ekstra, hiç bir vakit eksi yapmayacak biçimde hareket etmesi lazım ki Fenerbahçe’yi daima bir arada üste taşıyalım. O o denli olursa, bu bu biçimde olursa; onun gerisinden gidersek, bunun gerisinden kalırsak; kendi ortamızda uğraş etmekten dışarıyı unutacağız. Evvel kendimiz birbirimize sarılarak, kenetlenerek, bence 3 Temmuz’da yaptığımızı bu saatten daha sonra yaparak şampiyonluklara, başarılara gidelim… Bu toplulukta olduğum için 20 yıldır, yaşadıklarım için, ondan öncesi gençken taraftarı olduğum için artık de topluluğun ortasında olduğum için bundan daha sonra da Allah bana ne gösterirse, nerede olursam bilmiyorum, nerede olursa olsun ben her vakit Fenerbahçeli olduğumu söyleyeceğim, sorumluluklarımla gurur duyacağım Fenerbahçeliye yakışacak biçimde hareket ettim her vakit. hiç bir vakit buraya yanlış bir hareket yaptığımı ya da bir fikirde olduğumu düşünmüyorum. İnşallah bundan daha sonra da ömrüm boyunca bu biçimde devam edeceğim.”

‘Biz haklıydık, birinci günden itibaren haklıydık, son güne kadar haklıydık’ diyerek kelamlarına devam eden Yardımcı Antrenör Volkan Demirel, “Ben her vakit söylüyorum; ‘biz haklıydık, birinci günden itibaren haklıydık, son güne kadar haklıydık’. Daima ben söylemiş oldum, zira yaşadık. Yaşadıklarımı biliyorum. Beni arayanlar bir sürü şey söylüyordu. Ben de ‘yok o denli öyle değil, şu şu biçimde değil, bu bu biçimde değil’. Biz, alanda, saha içerisinde, çizgilerin içerisinde biz şampiyon olduk, hak ettik ve kazandık. Ben yalnızca bunu anlattım, bunu söylemiş oldum. Kazandıktan daha sonra da bunu söylemiş oldum, her vakit söylüyorum: Fenerbahçe’nin bu biçimdeki şampiyonluğu en büyük şampiyonluktur. bu biçimde bir şampiyonluğun önüne de hiç bir şampiyonluk geçmeyecektir. O yüzden hepimiz bu şampiyonluğu en âlâ biçimde analım, en düzgün biçimde lisana getirelim. Zira nitekim en hak ettiğimiz şampiyonluk odur. Zira hem saha ortasında birebir vakitte saha haricinde gördüğünüz üzere hayli uğraş ettiğimiz ki hala gayretimiz sürüyor. Fakat sonunda kazanıyoruz ve bu biçimdeki kupaya geri dönüyoruz. Ve o kupa benim için sahiden hayli büyük bir kupa haline geliyor. Herkese de bunu söylüyorum. O anki şampiyonluk bence Fenerbahçe topluluğunun, Fenerbahçe tarihinin en büyük şampiyonluğudur. Bundan daha sonra da onun üstüne şampiyonluk gelmeyecektir.” halindeki açıklamasıyla röportajı noktaladı.