Fenerbahçe kazanmaya alışıyor

Semedov

New member
BİLGEHAN UÇAK

Bir çift maç haftasını daha geride bırakırken Sezar’ın hakkını Sezar’a vermek lazım. Fenerbahçe, iki maçı da içerde oynadı. Evvel Maccabi’yi (90-79), akabinde Baskonia’yı (75-53) rahat geçtiler. Vesely ve De Colo ışıl ışıl parlarken Henry de âlâ katkı verdi. Polonara ve Booker da verimli bir oyun sergiledi. De Colo’nun Baskonia maçındaki 6 top çalması ise kendi ismine bir rekor. Fenerbahçe, bu iki galibiyetle alt sıralardan kurtulup bir daha görmek istediğimiz tepeye gerçek yürüyüşe geçti. Dörtte dördün üstüne haftaya Lyon deplasmanı var, Asvel’le oynayacaklar. niye beşte beş olmasın ki?

Anadolu Efes’in rakipleri de birebirdi, tek fark Maccabi ile Tel Aviv’de oynamalarıydı. Baskonia’yı 87-72, Maccabi’yi de 92-78 ile geçtiler. Maccabi maçında Larkin’i izledik. 37 Verimlilik Puanı aldı. Ancak Micic maçı -4 ile bitirdi, 6’da 0 üçlük isabetiyle. Lakin Baskonia maçının yıldızı ise 24 sayı ve 31 Verimlilik Puanı ile oydu. Bu dengesizlik Micic açısından da Anadolu Efes açısından da düşündürücü. Haftaya içerde Kızılyıldız. Bayern kazası hariç Efes’in seriye devam edeceğini varsayım ediyorum.

Gelelim, önder Barcelona’ya. Higgins, Calathes ve Abrines yok ancak Mirotiç yanına bir yardımcı buldu mu kazanıyorlar. Belgrad’da Kızılyıldız’ı, Atina’da ise Panathinaikos’u geçmeyi başardılar. Birinci maçın en göze çarpan ismi Nigel Hayes-Davis’in ikinci maç öncesinde Kovid-19 testi müspet çıktı. Oynamadı. Lakin geçen hafta da söylemiştim Laprovittola epey formda. Hafta ortası da performansını devam ettirdi.

Kovid-19’un vurduğu bir öteki ekip da Real Madrid’di. Coach Pablo Laso ve Thomas Heurtel yoktu son maç. İçerde Alba Berlin’i hayli rahat geçtiler. Anthony Randolph’un epeyce uzun sakatlığının bitmesi ve alanlara dönmesi sevindiriciydi. Milano deplasmanında kazanmaları ise epey değerliydi. Gerçi maçın sonunda yapılmaması gereken ne var ise yaptılar lakin yeniden de Milano’ya mühlet yetmedi. Rudy Fernandez gençlik günlerini hatırlatan kesitler sundu. Causeur genel olarak güzeldi. Ben yıllardir bu Jeffrey Taylor nasıl oluyor da bu düzeyde, Real Madrid’de oynuyor hiç anlayamıyorum. Şu maçları izledikçe de anlayamamaya devam ediyorum.

Milano ise birinci maçta Panathinaikos’u farklı yendi. Üçüncü çeyrekte maç koptu. Messina’nın ekibinde bir sıkıntılar hissediliyor. Artık bunu söylemek EuroLeague otoritelerince kabahat bile kabul edilebilir lakin bene modası oldukçatan geçmiş biri Messina. Kadronun skor yükünü sırtlayan isimlerden Shields’ın sakatlanması ise berbatın kötüsü oldu. Bir ay kadar oynayamayacağı söyleniyor.

Messina’dan berbatı ise Itoudis. CSKA’nın takımı hayli düzgün fakat hoca müsrif. Kazan’dan Moskova’da fark yediler. Luke Sikma, Koumadje ve Olinde yokken Alba Berlin’i güçbela geçtiler. Çıkan haberlerde maaşların yüzde onunun ceza olarak kesileceği söyleniyordu. Hakikat mu bilmiyorum lakin CSKA alıştığımız imajından çok uzak. Bu ortada, Kenneth Faried’le de yollar ayrıldı.

İstikrarsız Fransız grupların başında gelen Monaco’da ise Mike James’in Coach Mitrovic’le atışması son haftaların gündemiydi. James kazandı, Mitroviç’le yollar ayrıldı. Yerine gelen Saşa Obradoviç’le de birinci maçında Monaco, Kaunas deplasmanında Zalgiris’i uzatmada geçti. Maçın yıldızı pek natürel ki Mike James’ti. 20 sayı, 14 asist, 5 ribaunt ile 31 Verimlilik Puanı. Bu kaprisli oyuncular başa bela. Sevmedi mi oynamıyor, oynatsan bir türlü oynatmasan bir türlü… İkinci maçta ise Zenit’e içerde kaybettiler.

Zenit haftanın birinci maçında da Asvel’i yenmişti. Fransa seyahati onlara pek yeterli geldi. Olympiacos, Bayern’i ve Asvel’i Pire’de darmaduman etti. Bayern Münih ise sallanıyor. Kızılyıldız’a karşı Corey Walden bir türlü o şutları sokamayınca yenildiler. Haftaya Real Madrid-CSKA maçı var. Ancak Kovid-19 belası yeniden başladı. Bakalım, bu kadar seyahat yapılan bir dönemi tamamlayabilecek miyiz…