Fenerbahçe – Kayserispor maçı daha sonrası Tümer Metin: ‘Kaçınılmaz son, Vitor Pereira…’

Semedov

New member
Eski futbolcu ve yorumcu Tümer Metin, Fenerbahçe’nin Kayserispor ile 2-2 birliktee kaldığı müsabakayı Tivibu Spor’da kıymetlendirdi.

ŞİMDİYE KADAR niye YAPMADIN

Maça 3’lü ve formasyon değişikliği ile başlayan Pereira, devre ortası radikal bir karar alarak, biroldukça oyuncunun yerini değiştirdi, durumunu değiştirdi. Birinci yarıdaki oyun teknik adamı mutlu etmemiş olabilir, atak yapmak isteyebilir lakin 12 hafta hiç vazgeçmediğin sistemden bir maçın devre içinde vazgeçiyorsun, bu vakte kadar niye yapmadın? Sistem üzerinden futbolda bir şey getirebilir, senin oynadığın sistem sana yarar sağlamayabilir, istediğin oyun çıkmamış olabilir, ancak yalnızca bunlar yetmez yanlışsız oyuncu tercihleri de yapman lazım. Siz dönem başında bir duvar ördüğünüzü, olağanüstü bir savunma yaptığınızı söz ediyordunuz. Maç 0-0 bitse ve Pereira direkten dönen topları söylese hak veririm. Ancak 2 tane gol yedi ekip. 2 tane yedikten daha sonra direkten dönenleri söylemek bana nazaran maçın kıssasına girmez.

GÜÇLÜ OYUN BEKLEMEK GÜÇ

Çok mu kuvvetli Fenerbahçe? Değil. Çok mu motive? Bence o da değil. Çok mu tempolu? O da değil. Fenerbahçe’nin kağıt üzerindeki kalitesi alana yansıyor mu? Tahminen kimi oyuncularda. Bu kadar soru işaretinin akabinde fazlaca kuvvetli oyunu beklemek inanın güç. Fenerbahçe’de güzel niyetten kuşku yok. Bugün sarf edilen efordan, oyuncular yorgunluktan yattığı yeri beğenirler falan lakin major oyunlar buradan anlatılmaz. Fenerbahçe’nin sistem ve oyun olarak kuvvetli oyunu oturtması lazım. Bu kadar hafta geçmesine karşın bunu Fenerbahçe’de nazaranmedik.

BU KAÇINILMAZ SON

Stadyumdaki reaksiyon, idareye ve teknik adama karşı, bunlar futbolun tabiatında, bu mevsimde, bu iklimde, bu kaideler altında çok olağan yansılar, olacaktır. Taraftar bu biçimde bir şey. Bu kaçınılmaz sondur. Siz oyunu kuvvetli tutarsanız, bir daha puan kaybedebilirsiniz fakat taraftar bu biçimde bu yansıyı göstermez. Fenerbahçe dönem başından beri vaat edilen o kuvvetli oyunu yansıtamıyor. Yaşadığım için de anlatabiliyorum; Fenerbahçe’nin oyunu coşkuyla, kavramlarla, sistemle anlatılmaz. Fenerbahçe major kadrodur. Fenerbahçe’nin oyunu kalite ile anlatılacak oyundur. Fenerbahçe’nin oyununu çaba ile anlatamazsınız. Çok uğraş ederek dönemi kurtaramazsınız.

PEREIRA İLE OLMAYACAK

Bu kurallar altında Fenerbahçe’nin Pereira ile epeyce uzun müddet devam edebileceğini düşünmüyorum. Yeni gelenin elinde sihirli değnek olacak tahminen, tahminen olmayacak ancak Pereira ile olmayacağının garantisi var. Dönem da gidiyor. Ben hala Fenerbahçe’nin hakikat oyuncuları ve gerçek sistemi bulduğunu düşünmüyorum. kimi vakit ikisi de oldu ancak ikisi bir ortada olmadı hiç.