Fenerbahçe Beko’da Djordjevic’ten transfer itirafı! “Ben karar vermedim fakat…”

Semedov

New member
Metro Güç Spor Salonu’nda gerçekleştirilen tertibe sarı-lacivertli ekibin başantrenörü Aleksandar Djordjevic ile oyuncular Melih Mahmutoğlu, Jan Vesely ve Achille Polonara katıldı.

Djordjevic, yaptığı açıklamada, kendilerini uzun ve güç bir dönemin beklediğini belirterek, “Bu formanın kıymetini biliyoruz. vazifemiz kadrosu en güzel duruma getirmek ve bütün kupaları kazanmak. Beklentilerin farkındayız. Kadroda inanılmaz bir yardımlaşma var. Çok düzgün oyunculara sahibiz. Kulübün bizimle gurur duymasını istiyoruz. Maksadımız her kulvarda final olmalı.” sözlerini kullandı.

Sırp başantrenör, transferlerin birçoklarının vazifeye gelmedilk evvel yapılmasıyla ilgili, “Profesyonel olmak zorundayız. Transferlere ben karar vermedim lakin bana sunulanı en âlâ biçimde değerlendirmem gerekiyor. Oyunculara güveniyoruz. Onlara öz itimat aşılamamız gerekiyor. Yaptıkları işten keyfi almalarını fazlaca istiyoruz. Her vakit mütevazı olup sıkı çalışmalarını istiyoruz.” diye konuştu.

Yeni bir grup olduklarının altını çizen Aleksandar Djordjevic, “Takım kimyası oluşturmak uzun bir müddetçtir. hiç bir vakit bitmez. Topu paylaşan ve pas vermeyi seven oyuncular isterim. Bizim ekipte bunu görüyorum. bu türlü devam etmeyi diliyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

Djordjevic, son olarak takıma dahil edilen ulusal basketbolcu Şehmus Hazer ile ilgili bir soruya, “Şehmus’u tanıyorum, izledim. Oyun halini hayli beğeniyorum. Çok fazla katkısı olacağını düşünüyorum. Oyun kuruculuğunun gelişmesini istiyorum. Kulübün bize sunduğu her şeyi güzel kıymetlendirmek gerekiyor. Bütün çalıştırdığım kadrolarda oyuncuları geliştirdim. Burada da bunu yapmak istiyorum.” karşılığını verdi.

POLONARA: BURADA OLMAK HAYAL ÜZERE

Fenerbahçe Beko’nun İspanya takımı Baskonia’dan transfer ettiği Achille Polonara, ekibin başarısı için elinden geleni yapacağını aktardı.

Sarı-lacivertli ekibe transfer olmaktan duyduğu memnunluğu lisana getiren İtalyan basketbolcu, “Çok heyecanlıyım. İnanılmaz iletiler aldım. Burada olmak düş üzere. Çok çalışıyoruz. Hazırlık maçlarımız oldu. Her gün daha yeterli olmak için çalışıyoruz. Gelişerek daha güzel olacağız. Grubun başarılı olması için her şeyimi vermeye hazırım.” diye konuştu.

MELİH MAHMUTOĞLU: DÖNEME DÜZGÜN BAŞLAMAK İSTİYORUZ

Sarı-lacivertli ekibin kaptanı Melih Mahmutoğlu, yeni bir grup olduklarını ve sisteme en kısa müddette ahenk sağlayarak döneme düzgün başlamak istediklerini kaydetti.

Yeni dönem öncesi heyecanlı olduklarını tabir eden Melih, “Yeni bir kadroyuz. Sağlıklı, başarılı ve hoş bir dönem olmasını diliyorum. Farklı bir heyecan var, taraftarımıza kavuştuk. Döneme en hazır ve uygun biçimde başlamayı diliyoruz. Hocamızın istediklerini öğreniyoruz. İnşallah hoş bir dönem olur.” halinde görüş belirtti.

Yeni transfer Şehmus Hazer ile ilgili de görüşlerini aktaran Melih Mahmutoğlu, “Çok sevdiğim bir kardeşim. Fenerbahçe’ye geldiği için tüm ekip keyifli. Ona yardım edeceğiz. Ne kadar büyük bir topluluğa geldiğini biliyor. Ekibe fazlaca fazla şey katacak. Kıymetli bir transfer oldu.” sözlerini kullandı.

Fenerbahçe’nin Çek oyuncusu Jan Vesely ise epey ağır çalıştıklarını belirterek, “Yeni yüzler, oyuncular ve sistem var. Alışmak vakit alacak. Fazla vaktimiz yok. Süratli bir biçimde yeni sisteme alışmaya çalışacağız. Umarım bu sene ekibe katkıda bulunabilirim ve kupa kazanabiliriz.” değerlendirmesinde bulundu.