Fatih’teki silahlı çatışmada İranlı turist hayatını kaybetti

baboli

Global Mod
Global Mod
Fatih’teki silahlı çatışmada İranlı turist hayatını kaybetti
İstanbul Fatih’te gerçekleşen olay, Beyazıt Mimar Hayrettin Mahallesi’nde Cumartesi gecesi meydana geldi. Tezlere bakılırsa, silahlı bir kuşkulu sokağın köşesinde husumetli olduğu kişinin geçmesini bekledi. Husumetlisini goren kuşkulu belindeki silahı çıkararak kurşun yağdırdı. Silahlı hücuma uğrayan adam da yanındaki silahla ateş ederek karşılık verdi. Çıkan silahlı çatışmada iki kuşkulu de faydalanmadı.

İranlı turist bayan vuruldu

Ailesiyle birlikte oteline yürüyen bayan, silahlı çatışmada ateşlenen merminin maksadı oldu. Göğsüne mermi isabet eden bayan kanlar içerisinde yere yığıldı. Vurulan hanımının gelini hudut krizi geçirerek yardım çığlıkları attı. Eşini yerde bakılırsan kocası da çaresizce etraftakilerden yardım istedi.

Yakınları hudut krizi geçirdi

O sırada bir otelin resepsiyonunda bulunan 2 emniyet bekçisi silah seslerini ve yardım çığlıklarını duyarak dışarı çıktı. Bekçilerin ihbarı üzerine polis ve sıhhat takımları olay yerine sevk edildi. Sıhhat grupları yaptığı birinci incelemede İranlı turist hanımın ömrünü kaybettiğini belirledi.

Polis, şüphelilerin peşinde

Polis takımları hususla ilgili olay yerinde incelemelerini gerçekleştirdi. Güvenlik kamera imgelerini izleyen gruplar görgü şahitlerinin sözüne başvurdu. Takımlar, kayıplara karışan şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Çatışma anı kamerada

Silahlı çatışma ve hanımın vurulduğu anlar güvenlik kameraları tarafınca saniye saniye kaydedildi. İmgelerde, silahlı şüphelinin husumetli olduğu kişinin peşine takılması görülüyor. sonrasındasında silahlı akına uğrayan kişi ateş ederek karşılık veriyor. O esnada oteline yanlışsız yürüyen İranlı bayan vurularak yere düşüyor. hanımın yakınları hudut krizi geçiriyor.

“Kadın oraya yığılıp hayatını kaybetmiş”

Yaşanan olayı anlatan esnaf Halil Akuran,“Cumartesi akşamı üç tane İran asıllı turist aşağıdaki otellerine gidiyordu. O esnada iki tane küme içinde çatışma vardı. Silahtan çıkan mermi bayanın göğsüne isabet etmiş. Bayan oraya yığılıp ömrünü kaybetmiş” biçiminde konuştu.

KAYNAK: İHA