Fatih Terim: Çok hüzünlüyüm

Semedov

New member
UEFA Avrupa Ligi E Kümesi 4. maçında Galatasaray alanında Rus takımı Lokomotiv Moskova ile karşılaştı.

Karşılaşmada 1-1 birliktee kalan sarı-kırmızılılar puanını 8’e çıkardı çıkardı.

Uğraşın akabinde basın toplantısında açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Yöneticisi Fatih Terim, “Açıkçası bizim hakemimiz olsaydı şu anda epey eleştirmiştik. Paramparça etmiştik. Bu kadar vakit geçirebilen bir grup, birinci yarıda 4 dakika mı uzatma. Haydi 4 dakika oldu, 1 dakikasını oynat. Adama gülerler. 4 dakikayı olağan oynatsa tahminen gol atacağız. Maalesef ben hakemlerle ilgili kulübüme uyuyorum lakin vicdan azabı çektiğim için kendi hakemlerimizle ilgili onun için ona söylüyorum. UEFA da beni duyacaktır esasen. bu biçimde olmaz. Bu kadar hoş tempo, oynamaya yol vermesi gereken hakem, arbedeyi çıkaran kendi. Nasıl olacak. 3 dakika arbede sürdü. Oyun ortasında tahminen yanlışı olmayabilir. Oynanmayan kısımda tutmada epey başarılı değildi açıkçası. Biz de kronometre tutuyoruz” diye konuştu.

‘MÜTHİŞ TEMPODA OYNANA BİR MAÇ’

Müsabakada en az 10 tane konuma girdiklerini söyleyen Terim, “En az 5 tane konum diye saymadığımız var. Maalesef tercihlerimiz, son paslarımız, paslarımızın şiddeti. Sevindirici taraf fevkalade tempoda oynanan bir maç. Favori olduğumuz doğruymuş. Başlar başlamaz pres koyduk. Çok da şık gol attık. Kaçırdık da. Kerem, Alex ve Halil ile kaçırdık. İkinci yarı biraz geriye yaslanır üzere oldu lakin durum vermedik. Çok yanılgılı bir gol yedik. Burada öteki sevindirici olay var. 1-1 olur olmaz razı olmayan bir Galatasaray vardı. bu biçimde bitsin demedik. Neredeyse 2-1 mağlup olacak durum verdik, korner dönüşünde. O kadar net konuma girdik ki son tercih, sıradan pas yanlışları üzere küçük ayrıntılar oldu. Bu hoş oyunu 3 puanla taçlandırmalıydık. Herkes hoş maç seyretti. Çok hüzünlüyüm. Direğe değiyor, kalecinin sırtına değiyor gitmiyor. Sevindirici olan bu heyecanı her insanın hissetmesi. Her dakika durmadan yeni bir konuma girdik. Bu hafta son antrenmandan 1 gün evvel baya da geçiş atağı çalıştık. Uzun vakittir çalışmıyorduk. Her çıktığımızda bizim için harikulade süratli atak oldu. Hangisini cezalandırsak fazlaca farklı bitirdi. Lokomotiv Moskova’yı tebrik ediyoruz, muvaffakiyetler diliyoruz kendilerine” halinde konuştu.

“İYİ BİR EKİP OLMA YOLUNDAYIZ”

Her oyundan yaralanmak istediğini belirten tecrübeli teknik adam, “Pazar günü oynayacağız. Bugün saat 12, herkes meskenine yeni gitti. Cumartesi bir antrenman, pazar maç oynayacağız. Her oyuncumuza muhtaçlığımız var. Talih verdiğimde birden fazla bunu kullanıyor. Futbol dinamik bir oyun. Çok çabuk değişir. Feghouli bugün de güzel oynadı. İnşallah berbat bir şeyi yoktur. Zira orada usta bir Feghouli lazım. Babel talih verdiğimiz vakit elinden geleni yapıyor. Ekip sayısal olarak zenginleşirse, perşembe-pazar takvimini daha rahat geçer kanısındayım. Formayı alanın bahtı güzel değerlendirmesi gerekir. Güzel bir grup olma yolundayız. Bir, iki pürüzümüz var. Allah müsaade verirse önümüzdeki günlerde hallederiz” tabirlerini kullandı.

“OCAKTAN daha sonra DAHA GÜZEL OLACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM”

Yeni kadro için temeli attıklarını söz eden Fatih Terim, “Bu riske herkes girmez. Biz kulüp olarak bu biçimde bir karar verdik. Çok da mutluyum. Her geçen gün daha güzele gittiğimiz görülüyor. Her geçen gün daha yeterli olacağımız kesin. O denli bir tarih veremem. Geride kalmak istemediğimizi de söylüyorum. Gideceğimiz arayı de kayıpsız gitmek istiyoruz. Kaybettiğimiz de üzülüyoruz. Marcao’nun 8 maç oynamaması, o bile bize hayli kıymetli oldu. Ocaktan daha sonra daha düzgün olacağımızı düşünüyorum. Bir, iki orada başımızda plan var. Yerine getirdiğimiz vakit daha rahat olacağız. Şayet mümkünse haziran-temmuza az bırakacağız” değerlendirmesinde bulundu.

“MARSİLYA MAÇINDA İNŞALLAH GEREĞİNİ YAPIP, BU KÜMEDEN ÇIKACAĞIZ”

Kümede son maça kadar bir şeyin belirli olmayacağını belirten Terim, “Eğer bugün biz yenseydik, daha değişik şeyler söyleyebilirdim. Herkes gidip herkesi her yerde yenebilir. Buradaki Marsilya maçımız daha bariz olacak üzere duruyor. Buradaki Marsilya maçı ne olursa olsun bugünkü mantaliteyle olacak. Yenemedik, epey üzgünüm lakin bu ideolojinin devam etmesini istiyorum. Lakin kim ne derse desin önderiz. bir daha hangi sonuç olursa olsun mağlup olmadık. Buradaki maçta inşallah gereğini yapıp, bu kümeden çıkacağız” dedi.

İtalyan grubu Parma’da forma giyen Rumen futbolcu Dennis Man ile yaz transfer periyodunda ilgilendiklerini söz etti.

Daha evvel UEFA Kupası’nı kazandıkları devirde maçların esnek günlerde oynadıklarına yönelik soruya ise Fatih Terim, “Hatırlıyorum. Cet Aksu da federasyondaydı. kimi vakit perşembe oynadığımızda öbür perşembe için cumartesi oynamayı bile oynamayı kabul ettiğimiz oldu. İki tane maçımızı birini 44 saat, bedelini 46 saat daha sonra oynadık. Perşembe’ye kadar olan kısım daha epey dinleme vakti olsun diye. Burada rastgele bir istediğimizde, futbol federasyonun bize hayır diyeceğini zannetmiyorum. Ulusal maçlarda müddetler aşikâr. Mili maçlarda pazar akşamı dönülüyor. kimi vakit konuşuyoruz, anlayışla karşılıyorlar. Her tarafa da eşit vakitte yaklaşıyor. Yarın bir gün ülke puanı ile Avrupa’da âlâ noktaya gidecek bir kadroyuz olursa burada gerekeni yapacaklarından eminim” diye yanıt verdi.

“Kısır tartışmaların son bulmasından yanayım”
TFF ile yaşanan seyirci probleminin hatırlatılması üzerine ise Terim, “Tahmin odur ki devreye pandemi ile meşakkatler girmiştir. Kulübümüz temelinde gerekli açıklamayı yaptı. Üstüne söyleyeceğim epey bir şey yok. O taraflara da dönmeyeceğimi, yalnızca alana döneceğimi söylemiştim. Kısır tartışmaların son bulmasından yanayım. Liderime ve yöneticilerime katılıyorum. Biz mümkün mertebe bundan uzak kalmaya çalışıyoruz” diyerek kelamlarını tamamladı.