Eyilerin ömrü olmaayoru

Semerkant

Global Mod
Global Mod
Bilader engi melaned vürüsün heç affı yog. Dünyada, bizim memlekedde olduu gibi Alanya'da da milleti gırdı geçirdi. Her gün iki üç dene gara habar oluyoru. Gara habar duymagdan ruh hasdası olasoldug. En son bizim gasdenin emegdarı Cüneyid Circi'yi de engi yer yudası vürüse gurban verdig. Bilader, Cüneyid Circi'nin vefatı bana çog dokandı. Engi herif bi eller eyisiidi. Yüzü, gözü gülerdi. Hayadda galb gırmaz, kimseyi incidmezdi. Benim çog eyi bi okurumudu. Yazılarımı heç gaçırmadan her gün okurdu. Beni görünsüre hep yazılarımdan gonuşur, "Hunu da yaz Amat Emmi, bunu da yaz Amat Emmi" deridi. Her ölüm acı. Dünyanın sonu yog, bi gün herkez gediceg emme bazı ölümler çog ansızın oluyoru. Umulmadıg vakıdda, umulmadıg biri ölüyoru. Engi gara habarıla adam takanadag galıyoru, başından aşşaa bi gazan gaynar su dökülüyoru. Ciyerin daalanıyoru. İşda Cüneyid Circi'nin vefatı da engile oldu, bana çog emme çog dokandı. Bita annadım ki, eyilerin ömrü çog olmaayoru. Güler yüzü hep gözümün öönde. Allah gani gani ıramed eylesin. Nur içinde yatsın.

ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.