Süper Lig'de geride kalan 24 haftada evinde oynadığı maçlarda sadece Kasımpaşa'ya kaybeden Alanyaspor, Rizespor'u da yenerek iç saha liderliğini devam ettirdi. Topladığı 41 puanın 29'unu evinde alan Alanyaspor, dış sahada ise 12 puan topladı. Bu istatistik bize gösteriyor ki, temsilcimiz taraftarlı veya taraftarsız içerdeki maçlarda yan bakanı yakmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta fazla yapılan rotasyonlar dolayısı ile eleştirilen Çağdaş Hoca bu sefer riske girmeyerek cezalı olan Babacar yerine Bareiro'ya, Siopis'in yerine de Ceyhun'a ilk 11'de yer verdi. *** Alanyaspor, ilk yarıda futbol adına her şeyi denedi. Kapanan ve arada oklarını gösteren kirpi misali rakip karşısında sayısız korner ve sayısız pozisyonlara girdi. İlk yarıda 20 kadar şut atarken, rakip 3 şuttan birisini gole çevirdi. Alanyaspor’un bu kadar üstün oyununa rağmen 1 gol bulması oyunun karşılığı olmasa da futbolun bu yüzü hep var olacak. Önemli olan bu kapanan takımlara karşı nasıl oynarız oyununu geliştirmemiz gerekir. İkinci yarı nasıl geçer, gol bulur muyuz bilemem ama ilk yarıda oynanan oyun ve oyuncuların kazanma isteği beni mutlu etti. İlk yarıda aklımda kalan en önemli ayrıntı ise kendini halı sahada zannederek penaltı atışını kullanan Bareiro oldu. Eminim bu fantastik vuruşta sadece benim değil herkesin yüreği ağzına gelmiştir. Bu oyuncuya açık ve net olarak fantezilerini başka yerde denemesi söylenmeli. Diğer bir ayrıntı ise haftalardır oynamayan Ceyhun’un hazır olması ve hücuma dayalı katkıları oldu. Defansif ve ofansif olarak katkısı yüksekti. *** İkinci yarıda da değişen bir şey olmadı ve oyun tamamen rakip sahada oynandı. İlk yarıda olduğu gibi sayısız denemelerde bulunduk. İkinci yarıda rakibin ilk gelişini 61.dakikada gördük. Kontra ile sahamıza inen rakip oyuncunun sert şutu yan ağlarda kaldı. Dakikalar 71’i gösterdiğinde yapılan ilk Ceyhun/Umut değişikliği sanırım sadece beni hayal kırıklığına uğratmadı. Yorulan Efecan ve Bareiro değişikliğini anlayabiliriz ama ilk değişiklikten sonra pozisyon üretmede zorluklar başladı. Müsabaka böyle biterse emeklerimize yazık olacak dediğim anda son haftalarda en çok eleştiri alan Mustafa doğru yerde durarak golü buldu. Ben inanıyorum ki bu golle Mustafa kendini buldu ve katkısı sürecektir. Takımını sahiplenen, oyuncuları motive eden Kaptan Efecan’ı da ayrıca tebrik ediyorum. Beyni rahat bir Efecan bu takımın değişmez oyuncusudur. Son olarak da kazanmamıza rağmen gördüğümü yorumlamak istiyorum. Bu takımın orta sahası Siopis, Ceyhun ve Salih’le kurulmalı. Bu şekilde daha çok reaksiyon gösterebilir, sonucu daha çabuk alabiliriz. Berkan ve Umut gelecek vaat eden oyuncular ama yazdığım oyuncular var ise bu kardeşlerimiz kenarda hamlede kullanılır. Bu önerim bir kenara bugün kazanmayı hak eden, bizlere bunu gösteren herkese teşekkür ediyorum.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.