EURO 2020’deki İngiltere yarı finalinde Danimarka’nın kozu Hjulmand’ın uğurlu gömleği

Semedov

New member
Avrupa Şampiyonası’nda bugün Wembley’de İngiltere ile karşılaşacak olan Danimarka bu kuvvetli gayrette teknik yönetici Kasper Hjulmand’ın siyah gömleğine güveniyor. Euro 2020’ye bütün dünyayı şoke eden Christian Eriksen’in saha ortasında ömür savaşı verdiği Finlandiya maçı ile başladıktan daha sonra rakiplerini bir bir saf dışı bırakarak yarı finale kadar gelen Danimarka ismini finale yazdırıp, kupayı Eriksen’e götürmekte kararlı. Lakin konut sahibi İngiltere karşısında Danimarka’nın en büyük kozu teknik yönetici Kasper Hjulmand kadar 49 yaşındaki teknik adamın uğurlu olduğuna inanılan siyah gömleği.

Oyuncular getirmemi istediler

Hjulmand, 14 Ekim 2020’de bir daha Wembley’de oynanan ve Eriksen’in penaltı golüyle İngiltere’yi 1-0 yendikleri Uluslar Ligi maçında giydiği gömleğinin Avrupa Futbol Şampiyonası yarı finalinde de yanında olacağını söylemiş oldu. 49 yaşındaki çalıştırıcı hususla ilgili olarak “İngiltere’ye karşı Wembley’de bu gömleği giymiştim ve 1-0 kazanmıştık. Akabinde Rusya maçını ve bu turnuvada da Galler maçını birebir biçimde kazandık. sonrasındasında gömleği çıkardım. Lakin oyuncular bana bu gömleği getirmem gerektiğini söylemiş olduler.

Batıl inançlı değilim lakin…

Çek Cumhuriyeti maçında beyaz giydim ve kimi oyuncular şaşırdı. Beyaz olmayan bir şey giymeliydim, niçini de buydu. Batıl inançlı değilim. Giyer miyim bilmiyorum fakat muhtemelen Wembley’e gömleğimi getireceğim” dedi. Danimarka’nın uğurunun tutup tutmayacağı bugün Londra’da saat 22.00’de başlayacak müsabakada aşikâr olacak. Turnuvadaki en değerli başarısı turnuvadaki en kıymetli başarısına 1968’deki 3.’lük ve 1996’da yarı final olan İngilizler birinci final ve birinci kupası için alana çıkacak. 1992’de şampiyon olan Danimarka ise 29 yıl daha sonra birebir başarıyı yenidenlamak için ismine finale yazdırmak istiyor.

HARRY KANE’iN Amacı GARY LiNEKER’i GERiDE BIRAKMAK

İngiltere formasıyla çıktığı son 26 maçta 18 gol, 9 asistle 27 gole direkt katkı sağlayan Harry Kane büyük turnuvalar tarihinde en çok gol atan İngiliz oyuncu pozisyonundaki Gary Lineker’i yakalamak istiyor. Dünya Kupası’nda 6, Avrupa Şampiyonası’nda 3 golü bulunan Kane 1 kere daha ağları havalandırırsa 10 gollü Lineker’in rekoruna ortak olacak.

DOLBERG’E EFSANELERi YAKALAMAK iÇiN 2 GOL LAZIM

EURO 2020’de 2 golü bulunan Kasper Dolberg, büyük turnuvalar tarihinde 4 gole ulaşan 3. Danimarkalı olabilir. Preben elkjaer Larsen, 1986 Dünya Kupası’nda, Jon Dahl tomasson da 2002 Dünya Kupası’nda 4 kere ağları sarsarken Dolberg’in 2 efsane ismi yakalaması için 2 gol daha atması gerekiyor.

· Danimarka ile oynadığı son 6 resmi maçın yalnızca birini kazanabilen İngiltere 3 birliktelik, 2 mağlubiyet aldı.

· Son 21 maçta 15 gol, 7 asistle 22 golde hisse sahibi olan Sterling, Euro 2020’de 3 gol, 1 asistle en çok gole katkı veren İngiliz oyuncu.

· EURO 2020’de oynadığı 5 maçta da gol yemeyen İngiltere, bir büyük turnuvada 6 gole kapama yapan birinci ülke olmak istiyor.

· Büyük turnuvalarda İngiltere ile 2 maçı da kazanamayan Danimarka 1 birliktelik, 1 hezimet alırken gol bile atamadı.

· Danimarka, Euro 2020’de 7 farklı isimden gol buldu. Turnuva tarihinde bir şampiyonada daha yüksek sayıya ulaşan tek ülke Almanya. (8)

· EURO 2020’de 11 kere ağları havalandıran Danimarka tarihinde en yüksek gol sayısına ulaştığı büyük turnuvayı geçiriyor.