"Dimyad'a pirince gederkene evdee bulgurdan da olmayalım" deyi bi laf var. Evel zamanında bi herif varımış. Bu herifin boğday ambarını sıçanlar delig deşig edmişler. Herif sıçanlara çog ökelenmiş. Engi sıçanlardan birini tel tuzagda canlı dudmuş. "Hu sıçana bi ataş goyaan da yakaan" demiş. Sıçanın üsdüne bi gazyaa dögmüş. Sıçana bi ataş gomuş. Duzaan kapaanı açıvermiş, sıçan yanaragdan duzagdan gacdııbirisile, can havlile dooruca herifin samanlıını bulmuş. Samanlıg ataş alıvermiş. Al tordan evin ötetaraflarına ataş sıçıravermiş. Herif sıçanı yakıcaan derkene evini yagmış. Ondan soona da evin ööne oturmuş "Ne halt eddim ben" deyi imanına vura vura aalarımış. Hindi engi hikayede olduu gibi bi iş geldi benim başıma da. Benim evin öönde muz angazı yıılıdı hayıladan beri. İçinde böcü börtü oluyoru, yakıvereem dedim dün. Ataşı bi verdidim ay argadaş, ataş 10 meturo böyüüdü. Benim bi kümes varıdı, ataş ora sıçıravermesin mi? Fortumu serib, suyu açıncaya deglin öte sıçıradıdım, geldiimde kümesin yerinde yeller eser. Ataşı zor söndürdüm. Kümes geddi. İçi hayıladır boşudu emme içine 4-5 tavıg alıb, yumurdladasım varıdı. Velasıl kelam, böön mırıım gırıg. Benden böönlüg bu gadar. Hadi galın saalıcaala.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.