Alanya’da çok sayıda esnafın dükkanı uzun süreden beri kapalı… Açık olanların da durumu ortada… Siftah bile yapamadan kepenk kapatanlar var… Restoranlar paket servis ve gel al götür yöntemiyle üç beş kuruşluk iş yapmaya gayret ediyorlar… Ancak… Tüm bunlara rağmen elektrik ve su faturaları gelmeye devam ediyor… Özellikle elektrik faturasını ödemeyenlerin kapısına elektriği kesmek için görevli anında dayanıyor… Hiç taviz yok… Ödeyemeyenlerin elektriği anında kesiliyor… Hamamlar, misal… Uzun süreden beri kapalı… Bir ara kısıtlamalarla açıldı ancak tekrar kapanmak zorunda kaldı… Dün, Alanya’da hamam işleten bir dostumu aradım… Ses tonundan canının sıkkın olduğunu anladım… “Hayırdır ne oldu” diye sordum… “11 bin lira elektrik faturası geldi, daha ne olsun” dedi… Evet evet yanlış okumadınız, 11 bin lira, küsuratını yazmıyorum bile… Su faturasının aylık ortalaması 3 bin 500 lira… Hamamlar kapalı… Açık olduğu dönemde sınırlı sayıda müşteri alabildi, iş yapamadı yani… Gel de çık işin içinden… Bu konu elektrik dağıtım şirketlerinin vicdanına bırakılmamalı… Bir diğer konu icra daireleri… Geçenlerde de yazdım, bir kez daha vurgulayalım… Dükkanlar kapalı ama icra daireleri harıl harıl çalışıyor… Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu… Geçtiğimiz yıl çekilen destek kredilerinin taksit ödeme günleri de geldi çattı… Kapıya dayandı… Bu kargaşanın içinden nasıl çıkacağını bilemiyor Alanya esnafı… Başını iki elinin arasına almış pozisyonda kara kara düşünüyor… Hükümetin üç ay için yapacağı ayda 750 liralık kira desteğiyle olmaz bu işler… Gerçekten olmaz… Hiç zaman kaybetmeden yapılması gereken şunlar… Elektrik dağıtım şirketlerine “dur” denilmesi lazım, bir… İcra dairelerinin de kapanması lazım, iki… Kredi taksiti, vergi ve SGK borcu gibi ödemelerin uzun vadede ertelenmesi lazım, bu da üç… Yoksa esnafın hali perişan… Nokta…
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.