İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi’nin eski belediye başkanı AKP’li Kadir Topbaş hayatını kaybetti. Kadir Topbaş bir süre önce koronavirüse yakalanmış ve yoğun bakıma kaldırılmıştı. Kadir Topbaş, 16 Kasım’da kaldırıldığı özel hastanede koronavirüs tedavisine başlanmış ve entübe edilmişti. Uzun süredir yoğun bakımda olan Kadir Topbaş, geçen hafta diyalize bağlanmıştı. Topbaş’ın bugün hayatını kaybettiği öğrenildi.Haberi gazeteci Balçiçek İlter sosyal medya hesabından duyurdu. İlter mesajında, '#kadirtopbas vefat etmiş, Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun, Allah sevenlerine, ailesine sabır versin...' ifadelerini kullandı. 'BAŞIMIZ SAĞOLSUN' Kadir Topbaş'ın acı haberini Twitter hesabından duyuran Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Kadir ağabeyimiz, eski İBB Başkanımız Kadir Topbaş Rahmet-i Rahman'a kavuştu. Cenab-ı Allah mekanını cennet eylesin. Ailesine sabır diliyorum. Başımız sağ olsun" ifadelerini kullandı. KADİR TOPBAŞ İÇİN TAZİYE MESAJLARI YAĞIYOR Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız: İstanbul'un Kadir ağabeyi, İBB ve Beyoğlu Belediyesi Eski Başkanımız Kadir Topbaş, Hakk'ın rahmetine kavuştu. Ailesine, sevenlerine ve tüm İstanbullulara başsağlığı diliyorum. Rabbim mekanını cennet eylesin. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı: Kendisinden çok şey öğrendiğimiz İstanbulumuzun ve hepimizin Kadir Ağabeyi İBB önceki dönem başkanımız Kadir Topbaş'a Allah'tan rahmet ailesine ve sevenlerine sabırlar dilerim Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü: Eski İBB Başkanımız, değerli büyüğümüz Kadir Topbaş'ın vefatını derin bir teessürle öğrendim. Kadir ağabeyimize yüce Allah'tan rahmet, ailesine sabırlar diliyorum. Mekanı cennet, makamı âli olsun inşallah. AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir: Kadir Topbaş Başkanımıza Allah rahmet eylesin. Ailesine ve dostlarına da sabır dilerim. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin eski belediye başkanı Kadir Topbaş'ın hayatını kaybettiğini öğrendim. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı dilerim. KADİR TOPBAŞ KİMDİR? Kadir Topbaş 8 Ocak 1945’te Artvin’in Yusufeli ilçesinde bağlı Altıparmak köyünde dünyaya geldi. Topbaş orta öğrenimine Işık Lisesi'nde başlayıp İstanbul İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. 1972 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden, 1974 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu. Doktora tezini İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi ve Arkeoloji Bölümü'nde “Hidiv Kasrı ve Boğaziçi Sivil Mimarisindeki Yeri” başlığıyla tamamladı.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.