Eşinin rehin aldığı bayan: Bıçaklayacağı sırada polisler kurtardı

baboli

Global Mod
Global Mod
Eşinin rehin aldığı bayan: Bıçaklayacağı sırada polisler kurtardı
B.H.’nin uzun müddettir ruhsal sıkıntıları olduğunu söyleyen S.H. “Evin kapısını kilitleyip, beni yatak odasına sürükledi. Kaygıdan odamın kapısını kapattım. Bıçaklayacağı sırada polisler kurtardı. Çok korktum” dedi.

Olay, dün Nilüfer ilçesi Görükle Dumlupınar Mahallesi Kale Sokak’ta meydana geldi. 8 katlı binanın 2’nci katında oturan B.H. bıçakla rehin aldığı eşi S.H.’yi yatak odasına sürükleyip dövdü. Meskenin kapısını da kilitleyen B.H.’den korkan S.H., kendisini odaya bir odaya kapatarak cep telefonuyla eşinin ailesinden yardım istedi. Bir yandan da S.H. çığlıklarını duyan komşular, durumu polis takımlarına bildirdi. İhbar üzerine adrese hayli sayıda polis takımı sevk edildi. B.H.’yi ikna etmek için uzun müddet uğraş veren takımlar, gayretler sonuçsuz kalınca, konuta girmek için itfaiyeden yardım istedi.

Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Gasp Ofis ve Nilüfer Cürüm Tedbire ve Araştırma Ofis Amirliği takımları, itfaiye merdiveniyle S.H.’nin bulunduğu odaya pencereden girmeye çalıştı. Bu sırada kilitli kapıya kıran B.H. de S.H.’yi saçlarından tutup dövmeye başladı. O anlar, DHA muhabirinin kamerasına yansıdı.

Pencereden konuta giren takımlar, bıçakla kendilerine direnen B.H.’yi etkisiz hale getirip gözaltına aldı. Arbede sırasında 3 polis memuru da yaralandı. S.H. sıhhat gruplarının olay yerindeki birinci müdahalesinden akabinde Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı.

‘ÇOK LAKİN ÇOK KORKTUM’

Tedavi gördükten daha sonra polise söz veren evli ve bir çocuk annesi S.H. müzisyenlik yapan eşiyle 6 yıl evvel evlendiklerini söylemiş oldu. B.H. ile ortalarında meseleler yaşandığını belirten S.H., “Psikolojik rahatsızlığı olan eşimle evliliğimizin son 3 yılı sıkıntılı geçti. Olay günü, öğlen saatlerinde beni yatak odasına kilitledi. bir süre burada kaldım. çabucak sonrasında eşimin annesi ile babasını cep telefonu ile aradım. Onlar, kendisini ikna edemedi. Bu sırada polise haber verildi. Gelen bakılırsavliler, sakin olmamı isteyip beni itfaiye müdürlüğüne ilişkin aracın merdiveni ile kurtaracaklarını söylemiş oldu. Polisler, araçla pencereye yanaşırken, kilitlediğim yatak odasının kapısını kırarak içeri giren eşim beni saçımdan tutarak dövdü. Bıçaklayacağı sırada pencereden içeri giren polisler onu etkisiz hale getirip beni kurtardı. Çok fakat fazlaca korktum” dedi.

‘ZİHNİMİ BİRİLERİ YÖNLENDİRİYOR’

Gözaltına alınan B.H. de tabirinde, “Sürekli takip edildiğimi düşünüyorum. Zihnimi birileri yönlendiriyor. Bedenimde çip var. Daima bilinçaltı bildiriler alıyorum, benimle alay eden sesler duyuyorum. Bir ortama girdiğimde, insanların özel ömrümle ilgili konuştuklarını düşünüyorum. bir süre evvel psikiyatride tedavi gördüm. Olay günü, eşimle arbede ettik. Olayın büyümeme için onu odaya koydum. sonrasındasında annem ve babam geldi, onlarla konuştum. Polisler, beni ikna etmeye çalıştı. O sırada cinnet halindeydim. Eşime müdahale ettim. Polisler gelip beni aldılar” dedi. B.H.’nin süreçlerinin akabinde adliyeye sevk edileceği açıklandı.