Eşini boğazından bıçaklamıştı: Şoke eden kelamlar

baboli

Global Mod
Global Mod
Eşini boğazından bıçaklamıştı: Şoke eden kelamlar
Samsun’un İlkadım ilçesinde karısını öldürdüğü sebebi öne sürülerek yargılanan sanık, ağırlaştırılmış müebbet mahpus cezasına çarptırıldı.

Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada tutuklu sanık Oğuz Taner Ekmenci ile maktul Mihrican Ekmenci’nin yakınları ve avukatları hazır bulundu.

ŞOKE EDEN KELAMLAR: ÇOK SEVİYORUM, BAŞKA YARIMI KAYBETTİM

Oğuz Taner Ekmenci, duruşmada yaptığı savunmada, eşini fazlaca sevdiğini belirterek, “Çok üzgünüm, epey pişmanım. Başka yarımı kaybettim. Ona toz değmesine müsaade vermezdim. Bir anlık cinnet geçirdim.” dedi.

Tabirlerin akabinde sonucunı açıklayan mahkeme heyeti, sanığın ağırlaştırılmış müebbet mahpus cezasına çarptırılmasına hükmetti.

CEZASINDA İNDİRİM OLMADI

Ahbap Derneği ve maktulün ailesi ismine davayı takip eden avukat Esra Işık Saraçoğulları Özbey, duruşmanın akabinde adliye binası önünde yaptığı açıklamada, davanın yaklaşık 1 yıldır sürdüğünü söylemiş oldu.

Davanın üçüncü celsesinde sonucun çıktığını belirten Özbey, “Savcı mütalaada, eşe karşı taammüden öldürmeden ağırlaştırılmış müebbet istedi. Karar bu doğrultuda çıktı. Takdiri indirim yahut haksız tahrik indirimi uygulanmadı. Bu, bizim için emsal ve hoş bir karar lakin işin ortasında tasarlayarak öldürme de vardı. Kanıtlar de bu doğrultudaydı. Bizim taleplerimiz de bu doğrultudaydı lakin tasarlayarak öldürmeden rastgele bir yaptırım uygulanmadı. Bu niçinle üst mahkemeye müracaatta bulunacağız.” diye konuştu.

Bayan cinayeti davalarında alınacak her sonucun bayan cinayetlerinin önüne geçebileceğini yahut cinayet işleyecek şahısları korkutan kararlar olduğunu anlatan Özbey, “Bu sonucun bozulmaması ve tasarlayarak cinayet de eklenerek cezanın artırılmasını istiyoruz.” tabirini kullandı.

Mihrican Ekmenci’nin ailesinin avukatlarından Anıl Demir ise verilen cezanın caydırıcılık açısından kendilerini mutlu ettiğini lisana getirerek, “Eşe karşı öldürmeden cezayı aldı. Tasarlayarak öldürmeden de ceza almasını bekliyorduk. Bu sebeple istinaf mahkemesine talepte bulunacağız. Toplumu umutlandırıcı bir karar olduğunu düşünüyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

EŞİNİ BOĞAZINDAN BIÇAKLAMIŞTI

Halk Eğitim Merkezinde usta öğreticilik yapan Mihrican Ekmenci (46) ile mühendis eşi Oğuz Taner Ekmenci (52) içinde 14 Şubat 2021’de Ulugazi Mahallesi’ndeki konutlarında tartışma çıkmış, eşi tarafınca boğazından bıçaklanan Mihrican Ekmenci hayatını kaybetmişti.

KAYNAK: AA