Bilader iki gün Alanya'nın esgi ilg megdeblerini yazıverdim. Böön de ortaokulula lisesini yazıvericem. Evel zaman Alanyasında orta megdebe başlayanlara dakım elbise digdirilirdi. O vakıdlarda Alanya'da terzi boludu. Hindi konfegsiyon işi çovaldıından terzilerin çoğu meslee bıragdı. O vakıdların namlı terzileri Terzi Yaşar, Terzi Selim, Arap Hüseen, Gümüş, hepisi ıramedli oldu geddi. Allah onlara gani gani ıramed eylesin. O vakıdlarda da gıravad hindiki gibi mecburudu. Gıravata Alanya'da "Medeniyed yuları" dellerdi. O vakıdlarda orta megdebile lise megdebine gedenlerin kafasına şapga dagdırılırdı. Endee şapga işi soonadan galdırıldı. Gızların şapgası ayrı, oğlanların ayrııdı. Şapganın öönde sarı demirden bi ay yıldız varıdı. Ben o vakıdlarda endee ay yıldız sarı olduundan, altın sanırdım. Şapgalar çalınmasın deyi, şapganın ortasındakı naylonun içinde bi kayıt olurdu, o kayıda şagganın saabı adını yazardı. O vakıdlarda nesil engile güccüg deelidi. Ortaokul, lise talebeleri goca goca, zıravıd gibi olurdu. O vakıdlarda nesil hindiki gibi suni beslenmediinden, iri gösderirdi. Bazörtesi günü de o vakıdlar nesil nahıl beslenirdi, onu annadıvericem. Benden böönlüg bu gadar. Hadi galın saalıcaala.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.