Esgi nesil zıravıd gibi olurdu

Semerkant

Global Mod
Global Mod
Bilader iki gün Alanya'nın esgi ilg megdeblerini yazıverdim. Böön de ortaokulula lisesini yazıvericem. Evel zaman Alanyasında orta megdebe başlayanlara dakım elbise digdirilirdi. O vakıdlarda Alanya'da terzi boludu. Hindi konfegsiyon işi çovaldıından terzilerin çoğu meslee bıragdı. O vakıdların namlı terzileri Terzi Yaşar, Terzi Selim, Arap Hüseen, Gümüş, hepisi ıramedli oldu geddi. Allah onlara gani gani ıramed eylesin. O vakıdlarda da gıravad hindiki gibi mecburudu. Gıravata Alanya'da "Medeniyed yuları" dellerdi. O vakıdlarda orta megdebile lise megdebine gedenlerin kafasına şapga dagdırılırdı. Endee şapga işi soonadan galdırıldı. Gızların şapgası ayrı, oğlanların ayrııdı. Şapganın öönde sarı demirden bi ay yıldız varıdı. Ben o vakıdlarda endee ay yıldız sarı olduundan, altın sanırdım. Şapgalar çalınmasın deyi, şapganın ortasındakı naylonun içinde bi kayıt olurdu, o kayıda şagganın saabı adını yazardı. O vakıdlarda nesil engile güccüg deelidi. Ortaokul, lise talebeleri goca goca, zıravıd gibi olurdu. O vakıdlarda nesil hindiki gibi suni beslenmediinden, iri gösderirdi. Bazörtesi günü de o vakıdlar nesil nahıl beslenirdi, onu annadıvericem. Benden böönlüg bu gadar. Hadi galın saalıcaala.

ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.