Esgi Alanya'dan sinama anıları

Semerkant

Global Mod
Global Mod
Bilader hindi de sinama var emme lekin esginin sinamalarının dadı yog. Dadının olmaması da hindi her evde televzoon olmasından. Esgiden ööle midi? Arasıra Alanya'ya bi teyatura gelirdi, milled bi teyaturaya gederdi. Alanya'ya gelen teyaturalar da o vakıdlarda Gadağan Sinaması'nda oynardı. Benim anladdıım vakıdlar 60'lı, 70'li yıllar. Taa eveli de, 1940'larda, 50'lerde Alanya Halk Evi'nde konserler verilir, teyaturalar oynarımış. Ben esgilerden enginleri hep dınlardım. Hindi gene dönelim sinama mevzusuna. Bilader esginin namlı filim artisleri varıdı. Necib Tegce, Danyal Topatan, Orhan Günşıray, Behçed Nacar, Yılmaz Kögsal, saymaala bidmez. Yaz geldimiidi Örneg Sinaması, bi de Gadağan Sinaması yazlıg baccaya çıkardı. Engi baccalar da sinamaların bööründe olurdu. O vakıdlarda tadda oturma sıraları varıdı. Engi sıralara oturanlar bi tarafdan çekirdeg yer, bi tarafdan filime tanırdı. Şeerin içinde bir iki yerde, iki üç meturo yügsegliinde taddalara filimin kayıdlarını asarlarıdı. Belediyeden takavide çıkan Şavkı Emmi'ile Gori Aydın seyyar çıırıcılıg yaparag filimleri vatandaşa duyururdu. Enginler ne deyi çıırınırdı, yarın annadıvericem. Benden böönlüg bu gadar. Hadi galın saalıcaala.

ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.