Ersun Yanal yansılara isyan etti! “Ne idüğü belgisiz, bilgisi ve fikri olmayan…”

Semedov

New member
Fraport-TAV Antalyaspor Teknik Yöneticisi Ersun Yanal maçtan daha sonra yaptığı açıklamada, kazanmak için her şeyi yaptıklarını ve onun için uğraş ettiklerini belirtti.

bakılırsave geldiği birinci günden itibaren genç oyuncuları kazanmayı hedeflediklerini kelamlarına ekleyen Ersun Yanal, “Bunu da Antalyaspor’un geleceğini kazanmak için planladığımızı belirttik. Türkiye’de futbolun geldiği yerler aşikâr. Batmayan, sorun yaşamayan, finansal sorunu olmayan kulüp yok ki. Bunlar kulüplerin finansal konularda disiplinsizlik, takipsizlik, denetimsizlik, ne derseniz deyin biroldukca sorun yaşanıyor. Biroldukça kulüp kapanarak yeni ismiyle yeniden açıldı. Ya da 1920-1930 senelerındaki isimleriyle bir daha açıldı” dedi.

“BU GRUBU AYAKTA TUTMAK İÇİN GENÇ OYUNCULARA YÖNELMEYİ DÜŞÜNDÜK”

Geçen periyotta başkanlık yapan Ali Şafak Öztürk idaresine övgü yağdıran Yanal, “Şafak Beyefendi bu kulübü terk ederek ayrılmadı. Bu kulübe fazlaca büyük katkılar vererek ayrıldı. En azından büyük bir yükün altına girerek ayrıldı. Biz de o periyotlar transferler konusunda epeyce ısrarcı olmadık. Bu grubu tutmak ve bu ekibi finansal olarak disiplinli bir hale getirmek için genç oyunculara yönelmeyi düşündük. Hatta, transfer yasağı olan devirde oyuncularımız sakatlanmalarına ve futbolu bırakma risklerine karşın ellerinden geleni yaptılar” diye konuştu.

“DAHA GENÇ OYUNCULARIMIZ GELECEK”

Yaşanan meselelere karşın kadrosu terk etmediğini de kelamlarına ekleyen Ersun Yanal, konuşmasını şu biçimde sürdürdü:

“Biz planladığımız projelerimizi burada gerçekleştirmek istiyorduk. Bu süreci hakikat yönetmeye çalıştık. Bu sene de bir daha finansal olarak limitleri aşmadan, genç oyuncularla yola çıktık. Bugün 3 gol atan futbolcu 23 yaşında. Daha genç oyuncularımız gelecek. Bu süreçte biz Antalyaspor’un geleceğini kazanmak istedik. Ben futbol adamıyım. Yaklaşık 30 yıldır bu işin ortasındayım. Mesleğimde bunu yapmak ve bu türlü bir kulübü hem finansal açıdan tıpkı vakitte oyuncu donanımı açısından güzel yerlere getirmek benim vizyonumda var. Bunu daha evvel yaptım.”

“BU GRUBA YAZIK ETMEYİN”

Maç sonunda kendisine hakaret edenlere de isyan eden Ersun Yanal, konuşmasına şöyleki devam etti:

“Ne idüğü bilinmeyen, bilgisi olmayan fikri olan, yalnızca yıllardır biriktirdiğimiz öfke ve kini sporun ortasında tutan ve bu kin, öfkeyle yenilgi yahut galibiyete sevinmeden sonuca küfreden bu türlü bir kültürün artık bu ülkeden kalkması gerekiyor. Ne idüğü belgisiz bir adam sonuca kızıyor. Yok bu biçimde bir şey. Bu kadroya yazık etmeyin. Bu kadronun geleceği bizim için hayli kıymetli.”

“TÜRK FUTBOLU BU KADAR HOYRAT BİR HALDE YÖNETİLMEMELİ”

Antalya’nın sportif tesislerine de övgüler yağdıran Ersun Yanal, konuşmasını şu biçimde tamamladı:

“Kendi içimizde de gelecek vizyonu olmayan var ise bunu oturur konuşuruz. Ne olacak birinci kez ayrılmıyoruz ki, birinci kez gitmiyoruz. Birinci kez bırakmıyoruz. Türkiye Futbol Federasyonu aldığı kararlarla biroldukca manisi aşmamıza da mani oldu. Zira tabanın kararlarını da uygulamıyor. Futbolda alınan kararlarda kimse bizim fikrimizi sormuyor. Akşam Fatih Hoca bağırıyor. Bugün ben bir şeyler söylemiş oldum. Olursa bakacağız. Türk futbolu bu kadar hoyrat bir biçimde yönetilmemeli. Bugün problem Ersun Yanal sorunu değil, problem ekip sıkıntısı, oyuncu sıkıntısı değil, problem zihniyet, anlayış, ideoloji, bir vizyon sıkıntısı. Gelmeyen kardeşim bu çeşit beşerler burada bulunmayın. Yenmenin de bir adaleti, ruhu olmalı, bedeli olmalı. Bu ne ya. Vahşice yenmenin bedeli yok.”

Çabucak üye ol, birinci 100 TL’lik kuponuna 100 TL hediye! Yeni üyelere özel…