Enock Barwuah: “Belki Adana Demirspor’la Şampiyonlar Ligi’nde…”

Semedov

New member
Futbol mesleğine İngiltere’de başlayan Mario Ballotelli’nin 28 yaşındaki kardeşi Enock Barwuah, İtalya ve Malta’da alt liglerde gayret ettikten daha sonra geldiği Adana Demirspor’dan, bu dönem başında NasaDoge Menemenspor’a kiralandı.

Mario Ballotelli’nin 3 kardeşinden biri olan Enock Barwuah, yaklaşık 2 sene ortadan daha sonra birinci maçına NasaDoge Menemenspor’la 27 Ekim Çarşamba günü Ziraat Türkiye Kupası 3. tipinde Karşıyaka karşısında çıktı.

Enock Barwuah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye mesleğine yeni başladığını ve biraz vakte muhtaçlığı olduğunu söylemiş oldu.

Yaklaşık 2 yıl daha sonra birinci maçına çıktığını kaydeden Barwuah, “İki yıl daha sonra bir maçta forma giymek epeyce âlâ geldi. Formumu geri kazanmaya devam ediyorum ve her geçen maç daha güzelini yapmak istiyorum.” dedi.

Futbola kendisinden 2,5 yaş büyük ağabeyi Mario Ballotelli ile 6 yaşında başladığını kaydeden Enock Barwuah, “Amcam ve babam da futbolcuydu. ‘Futbol bizde kuşaktan gelen bir şey.’ demek daha gerçek diye düşünüyorum. Bu da bu biçimde devam ediyor.” diye konuştu.

Enock Barwuah, eski formuna kavuşmak ve hoş futbol oynamak istediğini belirterek, “Türk futboluna adapte olmak, hayli konuşmak yerine futboluma odaklanmak ve hoş sonuçlar almak istiyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

– “Mario yeterli durumda”

Ağabeyi Mario Ballotelli’nin mesleğinde Adana Demirspor’u seçmesinin yanlışsız bir karar olduğunu kaydeden Barwuah, “Milli gruba dönmek için hem fizikî tıpkı vakitte mental olarak kendisini geliştirmeye devam ediyor. Onu birazcık da ben zorladım Adana Demirspor’a gitmesi için. Mario uygun durumda. Tahminen önümüzdeki yıllarde Adana Demirspor’la Şampiyonlar Ligi’nde oynarlar.” tabirlerini kullandı.

Barwuah, futbolcuların saha ortasında biraz agresif olmaları gerektiğini belirterek, “Ağabeyim gerçek hayatta agresif değil. Gerçek hayatta bu biçimde bir insan değil. zatenız eğlenceli bir insan.” biçiminde konuştu.

– “İkiz gibiyiz”

Ağabeyi ile epeyce yeterli bir münasebeti olduğunu kaydeden Barwuah, “Hem ağabeyim hem fazlaca yakın arkadaşım. Neredeyse ikiz üzereyiz. Aramız fazlaca âlâ.” açıklamasında bulundu.

Daima ağabeyi üzere bir futbolcu olmak istediğini belirten Barwuah, “Şu an için mesleğimde futboldan keyif almam gereken bir noktadayım. Formumu tekrar yakalamak için çalışmaya, idmanlara devam edeceğim.” diyerek kelamlarını tamamladı.